X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr ból podbrzusza po stosunku
Odpowiedz

ból podbrzusza po stosunku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 11 tyg ciąży. Pierwszą ciążę poroniłam w 8 tyg., dlatego w tej każdy najmniejszy ból przyprawia mnie o kołatanie serca... :( wg pierwszego usg w 7 tyg wszystko pięknie się rozwija- serduszko biło. dostałam duphaston 1xdziennie i luteine 2x2 dziennie. parę dni temu wg zaleceń lekarza, odstwiłam po skończonych opakowaniach. mój problem to ból podbrzusza (średnio nasilony) po stosunku. już drugi raz to zauważyłam. nie towarzyszą temu żadne krwawienia, ani inne dolegliwości. ból przechodzi samoistnie po paru godzinach. wizytę mam za tydzień i wstrzymam się do czasu konsultacji z lekarzem z "przytulaniem", ale powiedzcie- czy któraś może tak miała?

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ