X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ból podbrzusza, podczas i po stosunku.
Odpowiedz

Ból podbrzusza, podczas i po stosunku.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa.
    Chciałabym zapytać doświadczonych mam oraz przyszłych mam o bóle podbrzusza.
    Jestem w 8tc i 1 dzień. Dzisiaj kochaliśmy się z narzeczonym, i dostałam bardzo bolesnych bólów na dole, oraz jak wychodził ze mnie to czułam jakby coś tam ruszył. Po stosunku, bardzo jest mi nie dobrze, mam straszne nudności i odruchy wymiotne - jeszcze nie zwymiotowałam. Boli mnie strasznie brzuch, oraz jest mi bardzo zimno. Mam dreszcze (bez gorączki), a NHS24 oraz A&E, twierdzi ze to normalne, i jak się nie poprawi to dzwonić rano do midwife.

Może ktoś mi powie czy to rzeczywiście jest normalne, czy coś jest nie tak? Mam nadzieje ze nie poronie..

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
    Data porodu - 9 Grudnia ❤️
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invictia wrote:
    Cześć, jestem tu nowa.
    Chciałabym zapytać doświadczonych mam oraz przyszłych mam o bóle podbrzusza.
    Jestem w 8tc i 1 dzień. Dzisiaj kochaliśmy się z narzeczonym, i dostałam bardzo bolesnych bólów na dole, oraz jak wychodził ze mnie to czułam jakby coś tam ruszył. Po stosunku, bardzo jest mi nie dobrze, mam straszne nudności i odruchy wymiotne - jeszcze nie zwymiotowałam. Boli mnie strasznie brzuch, oraz jest mi bardzo zimno. Mam dreszcze (bez gorączki), a NHS24 oraz A&E, twierdzi ze to normalne, i jak się nie poprawi to dzwonić rano do midwife.

Może ktoś mi powie czy to rzeczywiście jest normalne, czy coś jest nie tak? Mam nadzieje ze nie poronie..

Dreszcze, nudności i uczucie zimna są normalne w ciąży, może tylko zbiegły się ze stosunkiem. Moja ginekolog też mówi, że ból po stosunku się może pojawić, ponieważ szyjka macicy jest w ciąży rozpulchniona i wyjątkowo wrażliwa. Może też pęknąć jakieś naczynko, co powoduje plamienie.

Jeśli bardzo się niepokoisz, najlepiej iść do lekarza.

klz9hdgefsr87l0p.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ