Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ból podbrzusza, podczas i po stosunku.
Odpowiedz

Ból podbrzusza, podczas i po stosunku.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa.
    Chciałabym zapytać doświadczonych mam oraz przyszłych mam o bóle podbrzusza.
    Jestem w 8tc i 1 dzień. Dzisiaj kochaliśmy się z narzeczonym, i dostałam bardzo bolesnych bólów na dole, oraz jak wychodził ze mnie to czułam jakby coś tam ruszył. Po stosunku, bardzo jest mi nie dobrze, mam straszne nudności i odruchy wymiotne - jeszcze nie zwymiotowałam. Boli mnie strasznie brzuch, oraz jest mi bardzo zimno. Mam dreszcze (bez gorączki), a NHS24 oraz A&E, twierdzi ze to normalne, i jak się nie poprawi to dzwonić rano do midwife.

Może ktoś mi powie czy to rzeczywiście jest normalne, czy coś jest nie tak? Mam nadzieje ze nie poronie..

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
    Data porodu - 9 Grudnia ❤️
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invictia wrote:
    Cześć, jestem tu nowa.
    Chciałabym zapytać doświadczonych mam oraz przyszłych mam o bóle podbrzusza.
    Jestem w 8tc i 1 dzień. Dzisiaj kochaliśmy się z narzeczonym, i dostałam bardzo bolesnych bólów na dole, oraz jak wychodził ze mnie to czułam jakby coś tam ruszył. Po stosunku, bardzo jest mi nie dobrze, mam straszne nudności i odruchy wymiotne - jeszcze nie zwymiotowałam. Boli mnie strasznie brzuch, oraz jest mi bardzo zimno. Mam dreszcze (bez gorączki), a NHS24 oraz A&E, twierdzi ze to normalne, i jak się nie poprawi to dzwonić rano do midwife.

Może ktoś mi powie czy to rzeczywiście jest normalne, czy coś jest nie tak? Mam nadzieje ze nie poronie..

Dreszcze, nudności i uczucie zimna są normalne w ciąży, może tylko zbiegły się ze stosunkiem. Moja ginekolog też mówi, że ból po stosunku się może pojawić, ponieważ szyjka macicy jest w ciąży rozpulchniona i wyjątkowo wrażliwa. Może też pęknąć jakieś naczynko, co powoduje plamienie.

Jeśli bardzo się niepokoisz, najlepiej iść do lekarza.

klz9hdgefsr87l0p.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ