X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Brak pecherzyka Martwic sie czy cierpliwie czekac?
Odpowiedz

Brak pecherzyka Martwic sie czy cierpliwie czekac?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny. Przepraszamz ze zakladam nowy temat moze juz taki jest ale nie znalazlam. Otóż tak w sobote/niedziele powinnam dostac okres nie dostalam zrobilam 2 testy wyszly pozytywnie dzis bylam u lekarza wiem ze za wczesnie ale dowiedzialam sie tez ze dostalam sie na staz i poprostu chcialam zeby lekarz potwierdzil ciaze zeby byc pewną. ostatnia miesiaczka 20 marzec wg lekarza to 4 / 5 tydzien , wg ovu 4 tydzien i 6 dzien. lekarz stwierdzil ze macica wyglada dobrze jest rozpulchniona i ze to dobry znak ze powinno byc dobrze ale na usg stwierdzil ze nie moze dostrzec pecherzyka tylko mowil cos o jakims endometrium 18mm , ale tez stwierdzil ze jest poprostu wczesnie i dlatego prawdopodobnie nic nie widzi zadnego pecherzyka i mam przyjsc za 2 tygodnie i powinno byc dobrze. Troche mnie tym uspokoil ale przyznam szczerze ze troche sie martwie bo czytam na necie to w tym czasie jesli chodzi o pecherzyk to powinien juz byc widoczny. Nic nie zrobie musze czekac te 2 tygodnie ale nie wiem jak wytrzymam;/ mam nadzieje ze wszystko sie dobrze skonczy

Anna25
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się na zapas :) Ja byłam jakoś w 5 tydzień 5 dzień na usg i był malutki 5 mm pęcherzyk więc jakbym poszła wcześniej usg nic by nie pokazało a teraz dzidziuś już jest i serduszko pięknie bije.Ciąża według usg młodsza o 5 dni, może i u ciebie tak jest :)Zależy od owulki, ja miałam pewnie około 18dc bo wtedy test owulacyjny miałam pozytywny :) Trzymam kciuki

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dzięki za słowa otuchy Oby wszystko było dobrze Mąż się już bardzo cieszy na sama myśl o ciąży a ja no też się bardzo cieszę ale będę spokojna jak usłyszę serduszko

Anna25
  • Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga24 to Gratuluje i zycze Wszystkiego Dobrego;)

Anna25
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ