Brak zarodka, 7 tydzień
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBylam dzisiaj (6t 5d) u ginekologa. Widzial pecherzyk ciazowy 1,2 cm, widzial nieco za duze cialko zolte, ale nie widzialam zarodka. Marne szanse prawda? Czy ktoras z Was miala podobnie? Jak to sie skonczylo? Zapisal mnie na zabieg lyzeczkowania za tydzien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 20:14
-
nick nieaktualnySłuchaj a istnieje szansa, żeby owulacja Ci się przesunęła? Bo to też może być powód tego, że np niczego nie widać, bo ciąża jest młodsza. Jeszcze spróbuj za tydzień pójść na wizytę. Wiem, że człowiek chwyta się każdej nadziei, przechodziłam przez to samo
-
nick nieaktualnyAsiek2108 wrote:Słuchaj a istnieje szansa, żeby owulacja Ci się przesunęła? Bo to też może być powód tego, że np niczego nie widać, bo ciąża jest młodsza. Jeszcze spróbuj za tydzień pójść na wizytę. Wiem, że człowiek chwyta się każdej nadziei, przechodziłam przez to samo
Owulacje mialam 17 lub 18 grudnia (czyli 16 lub 17 dzien cyklu). A domyslam sie ze implantacja byla 24-25 grudnia (23-24 dc) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Powtórz bete jutro lub pojutrze. Jeśli nadal będzie wzrost odczekaj kilka dni i zrób ponowne usg. Jeśli nie będzie żadnego przyrostu lub spadek dopiero wtedy zgłoś się do szpitala.Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Przy takiej przerwie pomiędzy badaniami ciężko jest określić prawidłowy przyrost bp nie zawsze beta wzrasta w takim samym tempie. Jeśli beta chociaż trochę przyrosnie jest duża szansa że dzieciątko jeszcze się pojawi. To wszystko zależy od sprzętu jakim lekarz operuje i od faktycznego wieku ciążyNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
nick nieaktualnyBylam u innego lekarza przed chwila. Rowniez nie widzial zarodka. Kazal czekac jeszcze 2 tyg. , odstawic luteine i zobaczyc co sie bedzie dzialo. Wedlug niego ciaza sie nie rozwinie bo cialko zoltkowe jest za duze (6mm), ale powiedzial ze medycyna jest tak niewyjasniona ze 5lat temu mial dokladnie taki sam przypadek i z tego "wszystkiego" urodzila sie zdrowa dziewczynka. Co do bety... powiedzial ze bedzie ona rosla bo to nie zarodek powoduje jej wzrost a kosmowka, a w moim przypdku jest dobrze rozwinieta. To dzisiejsze usg: https://zapodaj.net/4ea84a9a8046e.jpg.html
-
nick nieaktualnyJula, zrób tak jak Ci powiedział drugi lekarz, chyba, że zacznie się coś dziać wcześniej. Mój lekarz mi powiedział: "na 99% jest źle, ale ten 1% zawsze zostawiam Bogu". Mojej ciąży nie udało się wtedy uratować, ale miałam pewność, że poczekałam i nie zrobiłam nic pochopnie. Czasem dzieją się rzeczy, których medycyna nie jest w stanie wytłumaczyć. Wszystkiego dobrego!
-
Majutka wrote:Hej dziewczyny co myśleć o takiej sytuacji. Na usg wychodzi 7 tc i 4 dni brak jednak tętna i widać puste jajo a tymczasem beta hcg na drugi dzień 63000. Robić sobie nadzieję? ???
aniołek 01.02.2016r -
Jula91 wrote:Bylam u innego lekarza przed chwila. Rowniez nie widzial zarodka. Kazal czekac jeszcze 2 tyg. , odstawic luteine i zobaczyc co sie bedzie dzialo. Wedlug niego ciaza sie nie rozwinie bo cialko zoltkowe jest za duze (6mm), ale powiedzial ze medycyna jest tak niewyjasniona ze 5lat temu mial dokladnie taki sam przypadek i z tego "wszystkiego" urodzila sie zdrowa dziewczynka. Co do bety... powiedzial ze bedzie ona rosla bo to nie zarodek powoduje jej wzrost a kosmowka, a w moim przypdku jest dobrze rozwinieta. To dzisiejsze usg: https://zapodaj.net/4ea84a9a8046e.jpg.html
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnyKobietki, dzisiaj pecherzyk ciazowy wynosi 1,69cm a pecherzyk zoltkowy 0,39cm. Niby jestem w 7t3d ale wedlug usg jest to 6t0d. To zdjecie z dzisiaj: https://zapodaj.net/3054032b9ee42.png.html
Ginekolog dala mi nadzieje, mowia ze jak dla niej to wszystko sie dopiero roZwija:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny