X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Brązowe upławy
Odpowiedz

Brązowe upławy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Violka86 Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem wg usg w 7tyg3dn a wg okresu to ok 9tydz dzis wieczorem zauważyłam brązowe upławy, nie wiem czy się martwić czy to normalne?

• zmyslowa1982 Znajoma

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violka86 wrote:
    Hej jestem wg usg w 7tyg3dn a wg okresu to ok 9tydz dzis wieczorem zauważyłam brązowe upławy, nie wiem czy się martwić czy to normalne?
    Najlepiej skontaktuj się ze swoim ginekologiem :)
    Pozdrawiam ;)

aniołki :(
    2011 [*]
    2018 [*]
    2018 [*]
    Luteina 2x2
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 2 razy krwawienie zaliczyłam plus te upławy przez 3 dnia dużo leż i bierz luteinę albo duphaston

27a73b5519.png
  • ancian Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kogoś to pocieszy :) Teraz jestem w 18tc, ciąża książkowa, zdrowa. Początki jednak nie były takie optymistyczne. Plamienia zaczęły się od ok 6tc. Trwały do 9tc. Plamienia najpierw były brązowo- beżowe. Pewnego dnia pojawiła się zywa krew, w na prawdę dużej ilości. Wyglądało to tak jakby przyszła obfita miesiączka. Natychmiast do lekarza, całkowity brak nadziei, ale okazało się wszystko OK. Dzidziuś żył, serduszko zasuwało. Sytuacja z krwią powtórzyła się jeszcze 1 raz. Plamienie jednak trwało. Nie wiadomo co było przyczyną, krwiaków nie stwierdzono, innych problemów również. Lekarz zwiększył progesteron, 2*2 luteina i 2*1 duphaston. Osobiście za winowajcę uważam niski prog. To jest najważniejszy hormon potrzymujący malutką ciążę przy życiu.

Tak więc, dziewczyny plamienie, krwawienie nie jest wyrokiem. Badajcie się, oszczędzajcie.

• Mosieczka Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opiszę swoją historię
    Pierwsza ciąża czerwiec 2018 starania ok rok. Pewnej nocy ok 5-6 tyg ciazy obudzilam się z zimna ,mimo że było lato i naprawdę było gorąco.
    Myślałam że mam gorączkę, rano wstałam i zobaczyłam brązowe plamy na bieliźnie, pojechałam do lekarza, lekarz nie widział nawet pęcherzyka ciazowego, kazał przyjść za 10 dni ,ale nie było po co bo w kilka dni z brązowych plamien powstala zywa krew która przerodzila się w miesiączke, Beta h g spadła,PORONIENIE BIOCHEMICZNE
    szczęście obyło się bez zabiegu.

• Mosieczka Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna ciaza sierpień 2018.
    Powtórka, ok 5 tyg plamienie,dzień przed również zimne dreszcze,wizyta u lekarza, pecherzyk ciazowy widoczny natomiast przyczyna plamien nieznana, lekarz powiedział że jedna na cztery kobiety plami, kolejna wizyta za tydzień
    plamienie trwalo kilka dni, w jednym dniu było nawet trochę krwi, zalecenie lekarza-odpoczynek, głupie seriale :)
    aby się nie stresowac bo stres nie wskazany.
    Wizyta w 6 tyg, pecherzyk ciazowy spory, ale brak zarodka :( zalamka,
    kontrola za tydzień może się pojawi
    7tydz pecherzyk ciazowy ok 30mm
    brak zarodka
    skierowanie do szpitala
    Lyzeczkowanie.
    2 tyg plamilam, brzuch bolał,

• Mosieczka Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kontroli u lekarza, monitoringu cyklu ,dostaliśmy zielone światło.
    Ciąża listopadowa.
    Powtórka 5-6 tydz plamienie, wizyta u lekarza,coś tam było widać że się pojawia, ale lekarz nie chciał dac 100%pewności, przyczyny plamienia brak, zalecenie witaminy, accard 100mg na noc, odpoczynek,
    glupie,seriale, bez stresu, yhy łatwo powiedzieć,
    wizyta za 2 tyg
    Plamienie trwalo 2 dni bardzo skape
    10 styczeń, wizyta bijące serduszko

• Mosieczka Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to były za emocje

• Mosieczka Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna wizyta w 12 tyg badanie prenatalne

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ