X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bromergon-wczesna ciąża
Odpowiedz

Bromergon-wczesna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zaczynam nowy wątek dotyczący bromergonu bo brakuje mi konkretnych informacji, mianowicie : jaki miałyście poziom prolaktyny zanim zaczęłyście brać Bromergon?
    Zrobiłam wczoraj po południu test i wyszła bardzo blada kreska, dziś rano zrobiłam ponownie i też blada. Cykle mam 32 dniowe, dziś 35 dzień cyklu. Bromek biorę półtora miesiąca , został przepisany przy prolaktynie 42. Zadzwoniłam do lekarza powiedział że mam odstawić już dziś Bromek a tyle się naczytałam już o poronieniach przez szybkie odstawienie ,tylko że żadna z pań nie napisała jaka miała prolaktynę przez braniem a to chyba ma duże znaczenie bo wtedy różny może być skok po odstawieniu. Pomocy bo zwariuje ! ( Dodam że to moja pierwsza upragniona ciąża )

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Orzeszku,

ja mogę się tu wypowiedzieć jak to u mnie było, choć nie do końca to adekwatna sytuacja.

Miałam podwyższoną lekko prolaktynę (717 mIU/l, norma do 496 MIU/l) i z uwagi na starania się o ciążę przepisano mi najpierw dostinex, który brałam dwa razy (pierwszy miesiąc), a w kolejnym już bromergon po pół tabletki na noc.

Cała kuracja tymi lekami trwała więc u mnie tylko 2 miesiące. Bo w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę i lekarz mi zalecił natychmiastowe odstawienie bromergonu.
    I tak też zrobiłam.
    Obecnie jestem w 20tc i jak na razie ( odpukać :) ) ciąża przebiega bardzo dobrze i niech tak dalej się trzyma :)

PS. Proponuję zrobienie testu z krwi (beta HCG) rozwieje wszelkie wątpliwości.
    Potem test po dwóch dniach by zobaczyć jak przyrasta by zobaczyć czy wszystko idzie w dobrym kierunku.

I będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 12:55

Orzeszek24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Inka,

Dziękuję bardzo za odpowiedź, troszkę mnie uspokoiłaś. W takim razie jutro lecę na betę i w poniedziałek powtórzę jak wszystko będzie ok to wtedy odstawię Bromergon 😊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ