X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bromergon-wczesna ciąża
Odpowiedz

Bromergon-wczesna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zaczynam nowy wątek dotyczący bromergonu bo brakuje mi konkretnych informacji, mianowicie : jaki miałyście poziom prolaktyny zanim zaczęłyście brać Bromergon?
    Zrobiłam wczoraj po południu test i wyszła bardzo blada kreska, dziś rano zrobiłam ponownie i też blada. Cykle mam 32 dniowe, dziś 35 dzień cyklu. Bromek biorę półtora miesiąca , został przepisany przy prolaktynie 42. Zadzwoniłam do lekarza powiedział że mam odstawić już dziś Bromek a tyle się naczytałam już o poronieniach przez szybkie odstawienie ,tylko że żadna z pań nie napisała jaka miała prolaktynę przez braniem a to chyba ma duże znaczenie bo wtedy różny może być skok po odstawieniu. Pomocy bo zwariuje ! ( Dodam że to moja pierwsza upragniona ciąża )

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Orzeszku,

ja mogę się tu wypowiedzieć jak to u mnie było, choć nie do końca to adekwatna sytuacja.

Miałam podwyższoną lekko prolaktynę (717 mIU/l, norma do 496 MIU/l) i z uwagi na starania się o ciążę przepisano mi najpierw dostinex, który brałam dwa razy (pierwszy miesiąc), a w kolejnym już bromergon po pół tabletki na noc.

Cała kuracja tymi lekami trwała więc u mnie tylko 2 miesiące. Bo w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę i lekarz mi zalecił natychmiastowe odstawienie bromergonu.
    I tak też zrobiłam.
    Obecnie jestem w 20tc i jak na razie ( odpukać :) ) ciąża przebiega bardzo dobrze i niech tak dalej się trzyma :)

PS. Proponuję zrobienie testu z krwi (beta HCG) rozwieje wszelkie wątpliwości.
    Potem test po dwóch dniach by zobaczyć jak przyrasta by zobaczyć czy wszystko idzie w dobrym kierunku.

I będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 12:55

Orzeszek24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Inka,

Dziękuję bardzo za odpowiedź, troszkę mnie uspokoiłaś. W takim razie jutro lecę na betę i w poniedziałek powtórzę jak wszystko będzie ok to wtedy odstawię Bromergon 😊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ