X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciastko z alkoholem
Odpowiedz

Ciastko z alkoholem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • RatAnia Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Jestem w 5tc i dziś zjadłam ciastko ziemniaczka. Dopiero po zjedzeniu poszłam po rozum do głowy, że mógł tam być alkohol... Bardzo się martwić?

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcale

Another lubi tę wiadomość

• RatAnia Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krótko i na temat :) Dziękuję! Straszna ze mnie panikara...

• All4love Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz, poziom alkoholu takim ciastku jest naprawdę niewielka. Musisz jednak przyzwyczaić się do myśli o ciąży i uważać na to co jesz :)

20.08.2017 <3
  • RatAnia Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikuję, bo jeszcze nawet serduszka nie słyszałam... Odliczam czas do kolejnego USG - może będzie coś widać i będę już spokojniejsza. Na razie jestem jak we mgle - jak dobrze, że jest to forum

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 8 tygodnia w zasadzie nie ma to znaczenia, czy się pije czy nie ;) Dopiero potem jest to niebezpieczne. Zobaczcie ile kobiet imprezuje nawet do 6 tygodnia,bo nie wiedzą o ciąży ;) Oczywiście nie mówię o nawalaniu się dzień w dzień :P
    Ja oczywiście też od razu odstawiłam alkohol, pozwalam sobie na razie na piwo poniżej 0.5%, ale zaraz już nawet to odpadnie, po co kusić los ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ