Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciastko z alkoholem
Odpowiedz

Ciastko z alkoholem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • RatAnia Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Jestem w 5tc i dziś zjadłam ciastko ziemniaczka. Dopiero po zjedzeniu poszłam po rozum do głowy, że mógł tam być alkohol... Bardzo się martwić?

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcale

Another lubi tę wiadomość

• RatAnia Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krótko i na temat :) Dziękuję! Straszna ze mnie panikara...

• All4love Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz, poziom alkoholu takim ciastku jest naprawdę niewielka. Musisz jednak przyzwyczaić się do myśli o ciąży i uważać na to co jesz :)

20.08.2017 <3
  • RatAnia Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikuję, bo jeszcze nawet serduszka nie słyszałam... Odliczam czas do kolejnego USG - może będzie coś widać i będę już spokojniejsza. Na razie jestem jak we mgle - jak dobrze, że jest to forum

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 8 tygodnia w zasadzie nie ma to znaczenia, czy się pije czy nie ;) Dopiero potem jest to niebezpieczne. Zobaczcie ile kobiet imprezuje nawet do 6 tygodnia,bo nie wiedzą o ciąży ;) Oczywiście nie mówię o nawalaniu się dzień w dzień :P
    Ja oczywiście też od razu odstawiłam alkohol, pozwalam sobie na razie na piwo poniżej 0.5%, ale zaraz już nawet to odpadnie, po co kusić los ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ