X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciąża a umowa zlecenie
Odpowiedz

Ciąża a umowa zlecenie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LutekPaulutek Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, muszę się wyżalić...
    Dowiedziałam się niedawno o ciąży, a jestem na umowie zleceniu... pracodawca powiedział początkowo że zmieni mi umowę na umowę o pracę, jednak księgowy twierdzi, że na 100% będzie się to wiązało z kontrolą ZUS więc widzę że średnio chcą w to iść... Jest jakaś szansa na rozwiązanie tego, któraś z Was była w takiej sytuacji? Nie chciałabym zostać na lodzie ...

• Sarst Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatrudniałam dziewczynę najpierw na umowę zlecenie i przeszła na umowę o pracę i po miesiącu się okazało, że jest w ciąży.
    Miała kontrolę i ja musiałam się też tłumaczyć i pokazywać nasze rozmowy z przed dwóch lat, że już pracowała wcześniej ale dopiero po skończonych studiach przeszłyśmy na umowę o pracę.
    Dostała wypłaty z ZUSu ale po około 3 miesiącach

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ