X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciąża a umowa zlecenie
Odpowiedz

Ciąża a umowa zlecenie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LutekPaulutek Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, muszę się wyżalić...
    Dowiedziałam się niedawno o ciąży, a jestem na umowie zleceniu... pracodawca powiedział początkowo że zmieni mi umowę na umowę o pracę, jednak księgowy twierdzi, że na 100% będzie się to wiązało z kontrolą ZUS więc widzę że średnio chcą w to iść... Jest jakaś szansa na rozwiązanie tego, któraś z Was była w takiej sytuacji? Nie chciałabym zostać na lodzie ...

• Sarst Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2024, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatrudniałam dziewczynę najpierw na umowę zlecenie i przeszła na umowę o pracę i po miesiącu się okazało, że jest w ciąży.
    Miała kontrolę i ja musiałam się też tłumaczyć i pokazywać nasze rozmowy z przed dwóch lat, że już pracowała wcześniej ale dopiero po skończonych studiach przeszłyśmy na umowę o pracę.
    Dostała wypłaty z ZUSu ale po około 3 miesiącach

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ