X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciąża ? Co o tym myślicie ?
Odpowiedz

Ciąża ? Co o tym myślicie ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • adwokatka Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Może wy mi tu pomożecie. Ostatnią miesiączkę miałam 27.02.16 r. Cykle mam równo co 29-30 dni. Lecz teraz czekam za @ a tu nic. Spóźnia mi się już dwa tygodnie ( dziś ).
    To co zaobserwowałam :
    - Ból podbrzusza jak na @
    - Mdłości, lecz nie wymiotuje. Jak przyjdzie mi coś na myśl albo jak zjem po prostu ... mi nie dobrze.
    - Temperatura 37,3
    - Ból i obrzęk piersi. Bolące sutki. W około brodawek mam ciemną ,, obramkę ''.
    - Senność. Kładę się spać o 20:40 maks o 21 godzinie. Strasznie mi się chce spać. Kawa mi nie pomaga.
    - Zachcianki, ostatnio na mandarynki i śledzie z cebulką.
    - Nudności.
    - Opuchnięte kostki u nóg.
    - Brak trądziku, co zawsze wychodził mi na @.
    - Wszystko mnie denerwuje.
    - Ból głowy
    - Mam apetyt a potem już nie. JAK TERAZ.

Z narzeczonym uprawialiśmy stosunek przerywany. Już na początku miesiąca czułam ból piersi, lecz nie zwracałam uwagi.

• adwokatka Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    + kłucie w okolicy pępka. Ale to czasami. :)

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie łatwiej pójść na betę niz się domyślać ? Ja w poprzednich cyklach tez miałam wszystkie objawy. W tym kiedy test wyszedł negatywny to dałam sobie spokoj. A później się okazało ze jednak ciaza jest a jedyne co mi było to lekko pobolewaly piersi .

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj.
    Rozumiem, że skoro uprawialiście stosunek przerywany to nie jest Ci na rękę ciąża w chwili obecnej. Okres może się przesunąć po prostu ze stresu. Patrząc jednak na Twoje objawy myślę, że jest szansa, że jesteś w ciąży, zwłaszcza że masz regularne cykle. Ja w terminie miesiączki i kilka dni po nie miałam aż tylu objawów co Ty, jedynie co się powtarza to ból jak na okres, wrażliwe i bolące piersi oraz ogromna senność. Nerwy też, ale to pewnie dlatego, że znów myślałam że się nie udało, a starałam się już dość długo. Bóle brzucha mogą oznaczać rozciąganie się macicy.
    Skoro jesteś już dwa tygodnie po terminie to zrób po prostu najzwyklejszy test ciążowy z apteki, jeśli wyjdzie pozytywny to beta z krwi i będziesz miała pewność. Jeśli jednak wyjdzie Ci negatywny to musisz wybrać się do lekarza, być może istnieją jakieś zdrowotne przyczyny dla opóźnienia okresu.
    Pozdrawiam serdecznie i daj znać co się okazało ;)

l54t4dr.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ