X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciąża ? Co o tym myślicie ?
Odpowiedz

Ciąża ? Co o tym myślicie ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • adwokatka Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Może wy mi tu pomożecie. Ostatnią miesiączkę miałam 27.02.16 r. Cykle mam równo co 29-30 dni. Lecz teraz czekam za @ a tu nic. Spóźnia mi się już dwa tygodnie ( dziś ).
    To co zaobserwowałam :
    - Ból podbrzusza jak na @
    - Mdłości, lecz nie wymiotuje. Jak przyjdzie mi coś na myśl albo jak zjem po prostu ... mi nie dobrze.
    - Temperatura 37,3
    - Ból i obrzęk piersi. Bolące sutki. W około brodawek mam ciemną ,, obramkę ''.
    - Senność. Kładę się spać o 20:40 maks o 21 godzinie. Strasznie mi się chce spać. Kawa mi nie pomaga.
    - Zachcianki, ostatnio na mandarynki i śledzie z cebulką.
    - Nudności.
    - Opuchnięte kostki u nóg.
    - Brak trądziku, co zawsze wychodził mi na @.
    - Wszystko mnie denerwuje.
    - Ból głowy
    - Mam apetyt a potem już nie. JAK TERAZ.

Z narzeczonym uprawialiśmy stosunek przerywany. Już na początku miesiąca czułam ból piersi, lecz nie zwracałam uwagi.

• adwokatka Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    + kłucie w okolicy pępka. Ale to czasami. :)

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie łatwiej pójść na betę niz się domyślać ? Ja w poprzednich cyklach tez miałam wszystkie objawy. W tym kiedy test wyszedł negatywny to dałam sobie spokoj. A później się okazało ze jednak ciaza jest a jedyne co mi było to lekko pobolewaly piersi .

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj.
    Rozumiem, że skoro uprawialiście stosunek przerywany to nie jest Ci na rękę ciąża w chwili obecnej. Okres może się przesunąć po prostu ze stresu. Patrząc jednak na Twoje objawy myślę, że jest szansa, że jesteś w ciąży, zwłaszcza że masz regularne cykle. Ja w terminie miesiączki i kilka dni po nie miałam aż tylu objawów co Ty, jedynie co się powtarza to ból jak na okres, wrażliwe i bolące piersi oraz ogromna senność. Nerwy też, ale to pewnie dlatego, że znów myślałam że się nie udało, a starałam się już dość długo. Bóle brzucha mogą oznaczać rozciąganie się macicy.
    Skoro jesteś już dwa tygodnie po terminie to zrób po prostu najzwyklejszy test ciążowy z apteki, jeśli wyjdzie pozytywny to beta z krwi i będziesz miała pewność. Jeśli jednak wyjdzie Ci negatywny to musisz wybrać się do lekarza, być może istnieją jakieś zdrowotne przyczyny dla opóźnienia okresu.
    Pozdrawiam serdecznie i daj znać co się okazało ;)

l54t4dr.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ