Ciąża ? Co o tym myślicie ?
-
Hej ! Może wy mi tu pomożecie. Ostatnią miesiączkę miałam 27.02.16 r. Cykle mam równo co 29-30 dni. Lecz teraz czekam za @ a tu nic. Spóźnia mi się już dwa tygodnie ( dziś ).
To co zaobserwowałam :
- Ból podbrzusza jak na @
- Mdłości, lecz nie wymiotuje. Jak przyjdzie mi coś na myśl albo jak zjem po prostu ... mi nie dobrze.
- Temperatura 37,3
- Ból i obrzęk piersi. Bolące sutki. W około brodawek mam ciemną ,, obramkę ''.
- Senność. Kładę się spać o 20:40 maks o 21 godzinie. Strasznie mi się chce spać. Kawa mi nie pomaga.
- Zachcianki, ostatnio na mandarynki i śledzie z cebulką.
- Nudności.
- Opuchnięte kostki u nóg.
- Brak trądziku, co zawsze wychodził mi na @.
- Wszystko mnie denerwuje.
- Ból głowy
- Mam apetyt a potem już nie. JAK TERAZ.
Z narzeczonym uprawialiśmy stosunek przerywany. Już na początku miesiąca czułam ból piersi, lecz nie zwracałam uwagi.
-
Nie łatwiej pójść na betę niz się domyślać ? Ja w poprzednich cyklach tez miałam wszystkie objawy. W tym kiedy test wyszedł negatywny to dałam sobie spokoj. A później się okazało ze jednak ciaza jest a jedyne co mi było to lekko pobolewaly piersi .
-
Witaj.
Rozumiem, że skoro uprawialiście stosunek przerywany to nie jest Ci na rękę ciąża w chwili obecnej. Okres może się przesunąć po prostu ze stresu. Patrząc jednak na Twoje objawy myślę, że jest szansa, że jesteś w ciąży, zwłaszcza że masz regularne cykle. Ja w terminie miesiączki i kilka dni po nie miałam aż tylu objawów co Ty, jedynie co się powtarza to ból jak na okres, wrażliwe i bolące piersi oraz ogromna senność. Nerwy też, ale to pewnie dlatego, że znów myślałam że się nie udało, a starałam się już dość długo. Bóle brzucha mogą oznaczać rozciąganie się macicy.
Skoro jesteś już dwa tygodnie po terminie to zrób po prostu najzwyklejszy test ciążowy z apteki, jeśli wyjdzie pozytywny to beta z krwi i będziesz miała pewność. Jeśli jednak wyjdzie Ci negatywny to musisz wybrać się do lekarza, być może istnieją jakieś zdrowotne przyczyny dla opóźnienia okresu.
Pozdrawiam serdecznie i daj znać co się okazało -