X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr ciąża obumarła? pusty pęcherzyk? Proszę o pomoc :(
Odpowiedz

ciąża obumarła? pusty pęcherzyk? Proszę o pomoc :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Zapisałam się po tak naprawdę szukam rady i może pocieszenia… Sytuacja wygląda tak: ostatnią miesiączkę miałam 22 maja, ale moje cykle są bardzo nieregularne - od 28 dni do nawet 40-50. Niespodziewanie okazał się, że jestem w ciąży - 30 czerwca beta ok 50, 2 lipca już ok 160. Do ginekologa poszłam pierwszy raz 10 lipca - wyliczył z moich cykli i tej bety, że owulacja była jakoś 20-25 czerwca. Zrobił usg, był sam pęcherzyk ciążowy wymiar 4x7 mm i kazał przyjść za 3 tygodnie. tego dnia zrobiłam jeszcze raz betahcg i wyszło ok. 4,500. We wtorek (28 lipca) znowu się do niego udałam - pęcherzyk ciążowy 3.2 cm, pęcherzyk żółtkowy 0.3 cm no i brak zarodka… (teoretycznie mówił, że to 7 tydzien i 1 dzien).Oczywiście gin powiedział ze to koniec, pusty pęcherzyk i ze muszę poronić. Spanikowana ze łzami w oczach pobiegłam do szpitala na skonsultowanie. Ponownie zrobili mi usg, wymiary jak wyżej i lekarz powiedział, że widzi mały zarodek. Kazał powtórzyć w piątek. Powiedział, ze wymiary pęcherzyka ciążowego jak na 7 - 8 tydzien, a wymiar pęcherzyka zółtkowego i zarodka jak na 6-7 tydzień. Dodam, że znowu tego samego dnia we wtorek zrobiłam betę i 130,000. Czy któraś tak miała? Czy jest jeszcze jakaś nadzieja, czy to już koniec? :(

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj jeszcze tydzień i znów zrób USG i każda kobitka z forum ci odpisze, że po prostu niestety, ale trzeba czekać. Jak to mówi mój lekarz "tylko spokój nas uratuje" ;)

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zastanawia mnie ta wysoka beta? Czy to jest normalne? No i czy może być tak, że pęcherzyk ciążowy jest większy niż wskazuje to wiek ciąży tzn. zarodka?

• annak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się w 100% z Cocosową, choć sama do spokojnych nie należę, jak widać na innych wątkach ;-)
    Jeśli choć jeden lekarz powiedział, żeby poczekać i sprawdzić ponownie, to zdecydowanie warto się tego trzymać!
    Z mojego doświadczenia wynika, że różni lekarze i różne aparaty USG, potrafią widzieć różne rzeczy (u mnie zarodki rosły, malały, rosły ;-)). Trzymam kciuki, żeby się okazało, że u Ciebie pomylił się ten pierwszy z lekarzy!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ