X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Cieszyć się czy nie?
Odpowiedz

Cieszyć się czy nie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Laura93 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zrobiłam badania beta hcg, wynik 40.98. Jednak zrobiłam je po miesiące, która była 30 sierpnia. Poprzednią miałam 26 lipca. Z norm internetowych wychodzi 3-4 tydzień od owulacji. Jednak patrząc w kalendarzyk nie zgadza mi się to z datą współżycia, gdyż od stosunku minęły niecałe 2 tygodnie.

24.09.17 ❤[*]
    15.11.17❤[*]
    1.06.18 ❤[*]
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tą miesiączkę 30.08 miałaś czy już jej nie dostałaś? jesteś pewna że to norma od owulacji?
    40,98 mieści się normie 3-4 tydzień od pierwszego dnia miesiączki czyli prawidłowo.
    Ja miałam bete 311 i to był też 3-4 tydzień ale od miesiączki (a po owulacji dokładnie 15dni) i u mnie się zgadzało, ostatnią miesiaczkę miałam 28.07.

Mogłaś mieć też baaaaardzo późną owulację :)

ale na moje oko gratulacje, możesz się cieszyć!

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Laura93 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam tą miesiączkę jednak trwała krócej niż zwykle :) Powtórzę oczywiście badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 11:47

24.09.17 ❤[*]
    15.11.17❤[*]
    1.06.18 ❤[*]
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura93 wrote:
    Tak, miałam tą miesiączkę jednak trwała krócej niż zwykle :) Powtórzę oczywiście badanie.
    hm... no najlepiej powtórz, będzie pewność :)
    trzymam kciuki :)

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ