Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › I trymestr › Cieszyć się czy nie?
Odpowiedz

Cieszyć się czy nie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Laura93 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zrobiłam badania beta hcg, wynik 40.98. Jednak zrobiłam je po miesiące, która była 30 sierpnia. Poprzednią miałam 26 lipca. Z norm internetowych wychodzi 3-4 tydzień od owulacji. Jednak patrząc w kalendarzyk nie zgadza mi się to z datą współżycia, gdyż od stosunku minęły niecałe 2 tygodnie.

24.09.17 ❤[*]
    15.11.17❤[*]
    1.06.18 ❤[*]
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tą miesiączkę 30.08 miałaś czy już jej nie dostałaś? jesteś pewna że to norma od owulacji?
    40,98 mieści się normie 3-4 tydzień od pierwszego dnia miesiączki czyli prawidłowo.
    Ja miałam bete 311 i to był też 3-4 tydzień ale od miesiączki (a po owulacji dokładnie 15dni) i u mnie się zgadzało, ostatnią miesiaczkę miałam 28.07.

Mogłaś mieć też baaaaardzo późną owulację :)

ale na moje oko gratulacje, możesz się cieszyć!

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Laura93 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam tą miesiączkę jednak trwała krócej niż zwykle :) Powtórzę oczywiście badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 11:47

24.09.17 ❤[*]
    15.11.17❤[*]
    1.06.18 ❤[*]
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura93 wrote:
    Tak, miałam tą miesiączkę jednak trwała krócej niż zwykle :) Powtórzę oczywiście badanie.
    hm... no najlepiej powtórz, będzie pewność :)
    trzymam kciuki :)

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ