Clexane, Acard a siniaki i morfologia
-
Cześć Dziewczyny! czy któraś z Was przy lekach na rozrzedzenia krwi miala problemy z siniakami na calym ciele albo pogorszona morfologia? cze mimo to lekarz kazal Wam kontynuowac leki czy przerwac? bede bardzo wdzieczna za pomoc!Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Ja nie miałam z tym problemu osobiście, ale moja babcia (już wiekowo raczej) ma za gęstą krew i bierze leki na rozrzedzenie. Niestety to jest związane z podatnością na siniaki. Kiedyś rower obsuną się na jej nogę, niby nic, ale miała krwiaka na pół nogi, strasznie to wyglądało. Także przy lekach na rozrzedzenie na pewno będziesz bardziej podatna na siniaki, musisz uważać.
Niestety na dalsze pytania nie odpowiem, bo nic na ten temat nie wiem... -
nick nieaktualnyMi się siniaki nigdzie nie robią. Nawet chyba nieco rzadziej niż przed lekami (albo jakimś cudem jestem ostrożniejsza). Za to po zastrzykach mam brzuch okropny i 3 takie mega wielkie krwiaki, które baaaaardzo długo znikają. Morfologii jeszcze nie robiłam, ale i tak zamierzam powiedzieć lekarzowi na następnej wizycie, że już tych zastrzyków nie chcę. Raz, że boli, dwa, że siniaki, a trzy że strasznie drogie, a dał mi je profilaktycznie. Dał profilaktycznie mimo, że pierwsze usg u niego nie wykazało żadnych nieprawidłowości i ciąża rozwijała się dobrze na samej luteinie i acardzie. Uważam, że clexane nie jest mi potrzebny.
-
dzieki za wypowiedzi!
ja po 2 stratach dmucham na zimne i decyduje sie na leki, tyle ze nie wiedzialam czy takie siniaki to normalna rekacja.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Ja też dziabię, ostatnio lekarz powiedział, że mogę odstawić ale się wystraszyłam i dalej robię.. Mam wielkie krwiaki po zastrzykach i masę grudek pod skórą, już jedna na drugiej.
D-dimery i czasy krzepnięcia ilość płytek itd. mam wszystkie w normie, więc nie obserwuję więcej zastrzyków na ciele niż normalnie. Za to leci obficie krew i po igle i po delikatnych zranieniach. Pewnie przed clexane miałam budyń, nie krew...Do tej pory zrobiłam 45 zastrzyków.letrox 50,polocard, 2x dupek, 2x lut.100mg, clexane 40mg.
Aniołek 6tc 02.2016
Aniołek 5tc 04.2016
-