X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Clotrimazolum
Odpowiedz

Clotrimazolum

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiatek2803. Nowa

Wysłany: 22 stycznia, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo już naprawdę nie wiem, przypaletala mi się grzybica pochwy.. Pani doktor poleciła mi Clotrimazolum w kremie, wizyta dopiero za 10 dni. Naczytałam się w internecie że nie powinno się stosować tego kremu w I trymestrze. Ja jestem na samym początku ponieważ to 5+6tc. Umówiłam teleporade i druga Pani doktor powiedziała że nie można tego stosować.. już nie wiem co robić. Czy któras miała taką sytuację i używała Clotrimazolum na tak wczesnym etapie i było wszystko ok? Proszę o poradę

• Emilia1988 Znajoma

Wysłany: 28 stycznia, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja dziś byłam na wizycie u mojej gin. Ciąża 5t+5d, a według OM powinno być już 8t+1d…dlatego od 2 tygodni biorę luteinę dopochwowo i to ona spowodowała u mnie infekcję.
    Pani doktor dała mi przez 6 dni od dzisiaj dopochwowo brać clotrimazolum 100mg 1x dziennie a jak będę czuć swędzenie z zewnątrz to mogę smarować clotrimazolum. Ja swojej ufam bo to dr N.med. i bardzo konkretna babka, jak każe to biorę ☺️

• AlicjaKam Debiutantka

Wysłany: 5 marca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez brałan 6 dni Clotrimazolum w globulkach. Mialam delikatne grudkowate upławy. Oczywiście panikowałam, bo naczytałam się o tym leku, ale koniec końców zaufałam lekarzowi. Nie żałuję, szybko mi przeszło, a byc może też uchronił przed groźną infekcją dla dziecka.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ