X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Clotrimazolum
Odpowiedz

Clotrimazolum

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiatek2803. Nowa

Wysłany: 22 stycznia, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo już naprawdę nie wiem, przypaletala mi się grzybica pochwy.. Pani doktor poleciła mi Clotrimazolum w kremie, wizyta dopiero za 10 dni. Naczytałam się w internecie że nie powinno się stosować tego kremu w I trymestrze. Ja jestem na samym początku ponieważ to 5+6tc. Umówiłam teleporade i druga Pani doktor powiedziała że nie można tego stosować.. już nie wiem co robić. Czy któras miała taką sytuację i używała Clotrimazolum na tak wczesnym etapie i było wszystko ok? Proszę o poradę

• Emilia1988 Znajoma

Wysłany: 28 stycznia, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja dziś byłam na wizycie u mojej gin. Ciąża 5t+5d, a według OM powinno być już 8t+1d…dlatego od 2 tygodni biorę luteinę dopochwowo i to ona spowodowała u mnie infekcję.
    Pani doktor dała mi przez 6 dni od dzisiaj dopochwowo brać clotrimazolum 100mg 1x dziennie a jak będę czuć swędzenie z zewnątrz to mogę smarować clotrimazolum. Ja swojej ufam bo to dr N.med. i bardzo konkretna babka, jak każe to biorę ☺️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ