X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Clotrimazolum
Odpowiedz

Clotrimazolum

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiatek2803. Nowa

Wysłany: 22 stycznia, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo już naprawdę nie wiem, przypaletala mi się grzybica pochwy.. Pani doktor poleciła mi Clotrimazolum w kremie, wizyta dopiero za 10 dni. Naczytałam się w internecie że nie powinno się stosować tego kremu w I trymestrze. Ja jestem na samym początku ponieważ to 5+6tc. Umówiłam teleporade i druga Pani doktor powiedziała że nie można tego stosować.. już nie wiem co robić. Czy któras miała taką sytuację i używała Clotrimazolum na tak wczesnym etapie i było wszystko ok? Proszę o poradę

• Emilia1988 Znajoma

Wysłany: 28 stycznia, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja dziś byłam na wizycie u mojej gin. Ciąża 5t+5d, a według OM powinno być już 8t+1d…dlatego od 2 tygodni biorę luteinę dopochwowo i to ona spowodowała u mnie infekcję.
    Pani doktor dała mi przez 6 dni od dzisiaj dopochwowo brać clotrimazolum 100mg 1x dziennie a jak będę czuć swędzenie z zewnątrz to mogę smarować clotrimazolum. Ja swojej ufam bo to dr N.med. i bardzo konkretna babka, jak każe to biorę ☺️

• AlicjaKam Debiutantka

Wysłany: 5 marca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez brałan 6 dni Clotrimazolum w globulkach. Mialam delikatne grudkowate upławy. Oczywiście panikowałam, bo naczytałam się o tym leku, ale koniec końców zaufałam lekarzowi. Nie żałuję, szybko mi przeszło, a byc może też uchronił przed groźną infekcją dla dziecka.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ