X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Co jest nie tak? Zarodek mniejszy po kilku dniach ?
Odpowiedz

Co jest nie tak? Zarodek mniejszy po kilku dniach ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam .
    Wczoraj wróciłam ze szpitala . W poniedziałek dostałam boli i krwawienia.
    Zostawili mnie na szpitalu zrobili Usg , ujawnił się zarodek z bijacym serduszkiem CRL 0.48
    Krwawienie zniknęło, delikatne plamienia są .
    Wczoraj miałam ostatnie usg które wskazywało na młodsza ciążę i zarodek CRL 0.27 z bijacym serduszkiem
    O co tu chodzi ? Lekarzy nie umiałam się dopytać, mówili że wszystko ok tak jakby pierwszego usg nie było. Na tym etapie jest wszystko ok
    Dodam że pierwsze usg wskazywało pęcherz plodowy 1.47cm , a te wczorajsze już 2.2 cm . Nie rozumiem? Przecież zarodek może się nie rozwijać stanąć w miejscu ale żeby zmalal ? Serce bije bo osobiście widziałam
    Usg ten sam sprzęt ten sam lekarz
    Co jest nie tak ?

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie raz tak mi się zdarzyło kiedy w krótkim odstępie czasu miałam usg. To jest błąd pomiaru, usg nie jest co do milimetra dokładne. Wystarczy, że lekarz trochę inaczej zaznaczy i już inny pomiar wyjdzie

Ilona92 lubi tę wiadomość

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0306 wrote:
    Nie raz tak mi się zdarzyło kiedy w krótkim odstępie czasu miałam usg. To jest błąd pomiaru, usg nie jest co do milimetra dokładne. Wystarczy, że lekarz trochę inaczej zaznaczy i już inny pomiar wyjdzie

Z ciekawości porownalam sobie zdjęcia usg na pierwszym ewidentnie ładny nie mały zarodek na drugim już tylko jego zarysy

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może lekarz inaczej zmierzył. Wszystko zależy od od lekarza o sprzętu usg. Nie martw się. Idź na wizytę po jakimś czasie. Mi lekarz kazał robić co tydzień nich i progesteron bo miałam z nim problemy przez chyba 4 tyg żeby widzieć przyrost ( ten tez nie zawsze jest książkowy) jak lekarz powie ok nie martw się , fasolka żyje.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Z ciekawości porownalam sobie zdjęcia usg na pierwszym ewidentnie ładny nie mały zarodek na drugim już tylko jego zarysy
    Ja mam też dokładnie takie zdjęcia z pierwszych usg. Na pierwszym ładnie było widać dzidzię a miała tylko trochę ponad 1mm a na drugim usg w 6 tygodniu gdzie miała 3,4mm to praktycznie jej nie było widać. Aż doktor mnie na początku badania nastrszył, że pusty pęcherzyk. A dzidzia była tylko blisko ścianki pęcherzyka. Ale jak bym oglądała zdjęcie z usg i nie miała zaznaczone zarodka to wogóle bym nawet nie widziała, że tam coś jest. A tak jak pisałam na poprzednim było dokładnie widać. Mnie też to wtedy nie dawało spokoju i za kilka dni poszłam na kolejene usg. Może też tak zrób. Będziesz spokojna. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 09:14

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ