Co jest nie tak? Zarodek mniejszy po kilku dniach ?
-
nick nieaktualnyWitam .
Wczoraj wróciłam ze szpitala . W poniedziałek dostałam boli i krwawienia.
Zostawili mnie na szpitalu zrobili Usg , ujawnił się zarodek z bijacym serduszkiem CRL 0.48
Krwawienie zniknęło, delikatne plamienia są .
Wczoraj miałam ostatnie usg które wskazywało na młodsza ciążę i zarodek CRL 0.27 z bijacym serduszkiem
O co tu chodzi ? Lekarzy nie umiałam się dopytać, mówili że wszystko ok tak jakby pierwszego usg nie było. Na tym etapie jest wszystko ok
Dodam że pierwsze usg wskazywało pęcherz plodowy 1.47cm , a te wczorajsze już 2.2 cm . Nie rozumiem? Przecież zarodek może się nie rozwijać stanąć w miejscu ale żeby zmalal ? Serce bije bo osobiście widziałam
Usg ten sam sprzęt ten sam lekarz
Co jest nie tak ? -
Nie raz tak mi się zdarzyło kiedy w krótkim odstępie czasu miałam usg. To jest błąd pomiaru, usg nie jest co do milimetra dokładne. Wystarczy, że lekarz trochę inaczej zaznaczy i już inny pomiar wyjdzie
Ilona92 lubi tę wiadomość
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualnyAnia0306 wrote:Nie raz tak mi się zdarzyło kiedy w krótkim odstępie czasu miałam usg. To jest błąd pomiaru, usg nie jest co do milimetra dokładne. Wystarczy, że lekarz trochę inaczej zaznaczy i już inny pomiar wyjdzie
Z ciekawości porownalam sobie zdjęcia usg na pierwszym ewidentnie ładny nie mały zarodek na drugim już tylko jego zarysy
-
Może lekarz inaczej zmierzył. Wszystko zależy od od lekarza o sprzętu usg. Nie martw się. Idź na wizytę po jakimś czasie. Mi lekarz kazał robić co tydzień nich i progesteron bo miałam z nim problemy przez chyba 4 tyg żeby widzieć przyrost ( ten tez nie zawsze jest książkowy) jak lekarz powie ok nie martw się , fasolka żyje.
-
Anetka32 wrote:Z ciekawości porownalam sobie zdjęcia usg na pierwszym ewidentnie ładny nie mały zarodek na drugim już tylko jego zarysy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 09:14
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-