Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › I trymestr › Covid w ciąży..
Odpowiedz

Covid w ciąży..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • jvlkaaa Nowa

Wysłany: 12 września 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Piszę do was, bo mam giga stresa i liczę na wasze odpowiedzi. Mianowice dowiedziałam się dzisiaj, że mam covida. Samopoczucie fatalne, gorączka maksymalna 38,1, ale oprócz tego ból gardła, bóle głowy, mięśni i okropny katar. Jestem w 6 tygodniu ciąży i bardzo się stresuje, że zarówno covid jak i gorączka, zaszkodzą dzidzi.. To moja pierwsza ciąża i do tego wczesna. Chyba zeświruje… podzielcie się proszę waszym zdaniem, a może któraś z was chorowała na covida na takim etapie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2024, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pomogę, ale właśnie wyświetlił mi się filmik na TikTok u Pani pod nazwą calineczka_i_gagatek , która przechodzi COVID, pod filmikiem jest trochę komentarzy np. jakie witaminy/leki brały dziewczyny 🙂

• jvlkaaa Nowa

Wysłany: 13 września 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo!

• Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 15 września 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jvlkaaa wrote:
    Cześć dziewczyny! Piszę do was, bo mam giga stresa i liczę na wasze odpowiedzi. Mianowice dowiedziałam się dzisiaj, że mam covida. Samopoczucie fatalne, gorączka maksymalna 38,1, ale oprócz tego ból gardła, bóle głowy, mięśni i okropny katar. Jestem w 6 tygodniu ciąży i bardzo się stresuje, że zarówno covid jak i gorączka, zaszkodzą dzidzi.. To moja pierwsza ciąża i do tego wczesna. Chyba zeświruje… podzielcie się proszę waszym zdaniem, a może któraś z was chorowała na covida na takim etapie?

Hej, ja miałam 2 negatywne testy, a 3 okazał się pozytywny i też przeszłam covid w 1 trymestrze (10-11 tydzień) nie pozwalałam rosnąć temperaturze powyżej 38, po konsultacji z lekarzem stosowałam paracetamol. Mi wystarczyła dawka 500mg. W ubiegłym tygodniu miałam USG genetyczne i z synkiem wszystko w porządku. Lekarz powiedział, że najważniejsze, to żeby nie dopuszczać do wysokiej temperatury.

🩵 10.03.2025, 10:30, 38+3 Beniamin
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ