Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Covid w ciąży..
Odpowiedz

Covid w ciąży..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • jvlkaaa Nowa

Wysłany: 12 września 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Piszę do was, bo mam giga stresa i liczę na wasze odpowiedzi. Mianowice dowiedziałam się dzisiaj, że mam covida. Samopoczucie fatalne, gorączka maksymalna 38,1, ale oprócz tego ból gardła, bóle głowy, mięśni i okropny katar. Jestem w 6 tygodniu ciąży i bardzo się stresuje, że zarówno covid jak i gorączka, zaszkodzą dzidzi.. To moja pierwsza ciąża i do tego wczesna. Chyba zeświruje… podzielcie się proszę waszym zdaniem, a może któraś z was chorowała na covida na takim etapie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2024, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pomogę, ale właśnie wyświetlił mi się filmik na TikTok u Pani pod nazwą calineczka_i_gagatek , która przechodzi COVID, pod filmikiem jest trochę komentarzy np. jakie witaminy/leki brały dziewczyny 🙂

• jvlkaaa Nowa

Wysłany: 13 września 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo!

• Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 15 września 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jvlkaaa wrote:
    Cześć dziewczyny! Piszę do was, bo mam giga stresa i liczę na wasze odpowiedzi. Mianowice dowiedziałam się dzisiaj, że mam covida. Samopoczucie fatalne, gorączka maksymalna 38,1, ale oprócz tego ból gardła, bóle głowy, mięśni i okropny katar. Jestem w 6 tygodniu ciąży i bardzo się stresuje, że zarówno covid jak i gorączka, zaszkodzą dzidzi.. To moja pierwsza ciąża i do tego wczesna. Chyba zeświruje… podzielcie się proszę waszym zdaniem, a może któraś z was chorowała na covida na takim etapie?

Hej, ja miałam 2 negatywne testy, a 3 okazał się pozytywny i też przeszłam covid w 1 trymestrze (10-11 tydzień) nie pozwalałam rosnąć temperaturze powyżej 38, po konsultacji z lekarzem stosowałam paracetamol. Mi wystarczyła dawka 500mg. W ubiegłym tygodniu miałam USG genetyczne i z synkiem wszystko w porządku. Lekarz powiedział, że najważniejsze, to żeby nie dopuszczać do wysokiej temperatury.

🩵 10.03.2025, 10:30, 38+3 Beniamin
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ