ćwiczenia I trymestr
-
hej:) weszłam w ciąże z dość dużą nadwagą,mam 174 cm i 84 kg. Teraz jestem w 8 tyg. i już przeszkadza mi nadwaga,cukier,puchną mi nogi. Znacie jakieś ćwiczenia które mogłabym bezpiecznie robić?zaznaczę,że przed zajściem jakąś Sportsmenka nie byłam. Będe bardzo wdzięczna za pomoc
-
Jeśli wcześniej nie ćwiczyłaś to nie radziłabym Ci zaczynać teraz samej. Jeśli już to lepiej, żebyś robiła to pod okiem instruktora i oczywiście Twój gin powinien wyrazić zgodę (lub nie).
Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli z jakiegoś większego miasta to dobrze byłoby się rozejrzeć za klubami fitness/siłowaniami gdzie prowadzone są zajęcia grupowe z instruktorem, a najlepiej takie dla ciężarnych - sama do niedawna nie wiedziałam, że prowadzi się takie zajęcia, a okazuje się, że jest tego sporo Nie dość, że specjalnie dla ciężarnych to instruktor zwykle jest też fizjoterapeutą i podobno bardzo pomagają takie zajęcia (to wiem od znajomych, bo sama miałam zagrożoną ciążę i czerwone światło dla ćwiczeń) -
Jak nie ćwiczyłaś wcześniej to czekaj do II trymestru. Ewentualnie basen jest bezpieczny ale na to też musi ci pozwolić ginekolog. A jak pozwoli to zakup sobie żel z kwasem mlekowym np firmy Provag i stosuj po basenie na miejsca intymne.Aniołek 9tc (*) 10.02.2017
Kochany synuś Sebastian 07.12.2018 :*:*:*
-
Jak nie ćwiczyłaś wcześniej to rzeczywiście ruch nie jest wskazany na razie dopiero od 12tc. Ja przy moim wzroście 165 mam też lekka nadwagę. Ja zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży byłam na diecie odchudzalam się. Udało mi się wtedy zejść z wagi 3kg. Odkąd jestem w ciąży nie jestem na diecie ale staram się ćwiczyć dalej. Ja korzystam z filmików na Youtube. Mnóstwo jest tam propozycji ćwiczeń dla kobiet w ciąży. Polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 15:38
-