X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr czop śluzowy??
Odpowiedz

czop śluzowy??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którejś z was zdarzyło się, że w ciąży zauważyłyście taki długi "glut" śluzowy, że tak się brzydko wyrażę? Z góry przepraszam za mój dosłowny opis sytuacji ale chcę żebyście wiedziały o co mi chodzi.Ja dzisiaj podczas oddawania moczu zauważyłam, że wisi mi z pochwy taki dosłownie długi glut śluzu trochę przezroczysty, trochę białawy. Tyle się naczytałam o odejściu czopa śluzowego, że już nie wiem co o tym myśleć. Ogólnie w ciaży mam dużo wydzieliny a teraz dodatkowo przyjmuję clotrimazol dopochwowo ze względu na grzybicę. Czy taka wydzielina może się zdarzyć? Dzisiaj od rana mam zaparcia i bolą mnie jelita ale wątpię żeby to miało jakiś związek. Jestem w 14 t.c. i od początku ciąży mam sporo wydzieliny, raz rzadszej raz bardziej gęstej. Nie wiem czy jechać do lekarza żeby sprawdzil co i jak bo nie mam żadnych innych niepokojących objawów. Podzielcie się swoją wiedzą i doświadczeniami :)

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop jest taki bardziej galaretowaty, moze byc o jasniejszym odcieniu ale glownie jest taki podbarwiony krwią, może być rożowawy, lekko brązowy. Szczerze mówiąc, to roznie on wygląda u róznych kobiet. Dla pewnosci umowilabym sie na wizyte, zeby sprawdzic czy cos sie tam nie skraca, nie rozwiera. Po clotrimazolum wydzielina przypomina rozpuszczony apap, nie ma konsystencji galaretki.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Dziewczyny czy którejś z was zdarzyło się, że w ciąży zauważyłyście taki długi "glut" śluzowy, że tak się brzydko wyrażę? Z góry przepraszam za mój dosłowny opis sytuacji ale chcę żebyście wiedziały o co mi chodzi.Ja dzisiaj podczas oddawania moczu zauważyłam, że wisi mi z pochwy taki dosłownie długi glut śluzu trochę przezroczysty, trochę białawy. Tyle się naczytałam o odejściu czopa śluzowego, że już nie wiem co o tym myśleć. Ogólnie w ciaży mam dużo wydzieliny a teraz dodatkowo przyjmuję clotrimazol dopochwowo ze względu na grzybicę. Czy taka wydzielina może się zdarzyć? Dzisiaj od rana mam zaparcia i bolą mnie jelita ale wątpię żeby to miało jakiś związek. Jestem w 14 t.c. i od początku ciąży mam sporo wydzieliny, raz rzadszej raz bardziej gęstej. Nie wiem czy jechać do lekarza żeby sprawdzil co i jak bo nie mam żadnych innych niepokojących objawów. Podzielcie się swoją wiedzą i doświadczeniami :)
    paulina ja jestem w tym poczatkowym etapie ale miałam tak wczoraj w południe taki długi biały glut wyleciał z moczem,uwazam ze to jest normalne to jest sluz ktory ma prawo i powinien byc z tymze kobiety jedne maja go bardzo duze inne minimalne ilosci. mnie lekarz jak badał dopochwowo w tamtym tygodniu to duzo tego sluzu tez zebral sprawdzał czy nie jest zabarwiony bo miałam plamienia wiec jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 22:09

201610141756.png
    201802217352.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja duże ilości głównie żółtego sluzu mam od początku ciąży i jest on naprawdę różny - raz kremowy, dość gęsty, innym razem wodnisty także do tego się już przyzwyczaiłam i po prostu noszę wkładki :) Wczoraj po prostu zmartwiła mnie ta ciągnąca konsystencja śluzu , który rozciągnął się na kilka centymetrów ale podpytałam 2 koleżanek, które urodziły w poprzednim roku i powiedziały, ze im też się czasami takie gluty w ciąży zdarzyły ale one się tym nie przejmowały. A co do czopa to obie miały podbarwiony krwią. No nic, trzeba mieć nadzieję, że wszystko jest w porządku :)

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ