czop śluzowy??
-
Dziewczyny czy którejś z was zdarzyło się, że w ciąży zauważyłyście taki długi "glut" śluzowy, że tak się brzydko wyrażę? Z góry przepraszam za mój dosłowny opis sytuacji ale chcę żebyście wiedziały o co mi chodzi.Ja dzisiaj podczas oddawania moczu zauważyłam, że wisi mi z pochwy taki dosłownie długi glut śluzu trochę przezroczysty, trochę białawy. Tyle się naczytałam o odejściu czopa śluzowego, że już nie wiem co o tym myśleć. Ogólnie w ciaży mam dużo wydzieliny a teraz dodatkowo przyjmuję clotrimazol dopochwowo ze względu na grzybicę. Czy taka wydzielina może się zdarzyć? Dzisiaj od rana mam zaparcia i bolą mnie jelita ale wątpię żeby to miało jakiś związek. Jestem w 14 t.c. i od początku ciąży mam sporo wydzieliny, raz rzadszej raz bardziej gęstej. Nie wiem czy jechać do lekarza żeby sprawdzil co i jak bo nie mam żadnych innych niepokojących objawów. Podzielcie się swoją wiedzą i doświadczeniami
-
Czop jest taki bardziej galaretowaty, moze byc o jasniejszym odcieniu ale glownie jest taki podbarwiony krwią, może być rożowawy, lekko brązowy. Szczerze mówiąc, to roznie on wygląda u róznych kobiet. Dla pewnosci umowilabym sie na wizyte, zeby sprawdzic czy cos sie tam nie skraca, nie rozwiera. Po clotrimazolum wydzielina przypomina rozpuszczony apap, nie ma konsystencji galaretki.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
paulina502 wrote:Dziewczyny czy którejś z was zdarzyło się, że w ciąży zauważyłyście taki długi "glut" śluzowy, że tak się brzydko wyrażę? Z góry przepraszam za mój dosłowny opis sytuacji ale chcę żebyście wiedziały o co mi chodzi.Ja dzisiaj podczas oddawania moczu zauważyłam, że wisi mi z pochwy taki dosłownie długi glut śluzu trochę przezroczysty, trochę białawy. Tyle się naczytałam o odejściu czopa śluzowego, że już nie wiem co o tym myśleć. Ogólnie w ciaży mam dużo wydzieliny a teraz dodatkowo przyjmuję clotrimazol dopochwowo ze względu na grzybicę. Czy taka wydzielina może się zdarzyć? Dzisiaj od rana mam zaparcia i bolą mnie jelita ale wątpię żeby to miało jakiś związek. Jestem w 14 t.c. i od początku ciąży mam sporo wydzieliny, raz rzadszej raz bardziej gęstej. Nie wiem czy jechać do lekarza żeby sprawdzil co i jak bo nie mam żadnych innych niepokojących objawów. Podzielcie się swoją wiedzą i doświadczeniami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 22:09
-
ja duże ilości głównie żółtego sluzu mam od początku ciąży i jest on naprawdę różny - raz kremowy, dość gęsty, innym razem wodnisty także do tego się już przyzwyczaiłam i po prostu noszę wkładki Wczoraj po prostu zmartwiła mnie ta ciągnąca konsystencja śluzu , który rozciągnął się na kilka centymetrów ale podpytałam 2 koleżanek, które urodziły w poprzednim roku i powiedziały, ze im też się czasami takie gluty w ciąży zdarzyły ale one się tym nie przejmowały. A co do czopa to obie miały podbarwiony krwią. No nic, trzeba mieć nadzieję, że wszystko jest w porządku
-