Czy ból piersi jest wyznacznikiem dobrze rozwijajacej sie ciąży?
-
na poczatku piersi mnie bolały, zwłaszcza sutki. Piersi były nabrzmiałe, aż wychodziły ze stanika. od wczoraj czyli od momentu kiedy zaczoł mi się 9 tydzień ciąży, piersi boleć przestały. Jak dotkne to coś poczuje, ale sutki już nie nie urażają przy dotyku jak wcześniej, i czuje tak jakby były takie oklaple. Czy to moze zwiastowac że serduszko przestało bić? beta zrobilam az wczoraj i jutro zrobie drugi raz chociaz slyszalam ze przy duzych wartosciach juz tak nie rosnie szybkopesymistka
-
Ból piersi i zarówno brak bólu nie jest ŻADNYM wyznacznikiem ciąży. Juz gdzieś to pisałam.
A beta na tym etapie jest bez sensu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 15:04
olcia77 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
czyli jesli serce moze przestac bic na tak wczesnym etapie ciazy to czy to oznacza ze ja moglam czyms zaszkodzic dziecku? 14.06 bylam na usg byl zarodek z bojacym sercem, ale potem zaczelam sie amrtwic czy tym ze sie denerwowalam tym usg bo balam sie ze nzowu zoabcze czarna plame czasem nie zaszodzilam mu. a od wczoraj wlasnie tych piersi tak nie czujepesymistka
-
Pomyśl o tym, że kobiety żyjące w rejonach konfliktów zbrojnych zachodzą w ciążę i je donoszą, rodząc zdrowe dzieci. Stres jest normalny, tym bardziej, że jesteś po stracie. Jeśli ma się wydarzyć coś złego, to i tak nie zapobiegniesz temu. Myśl pozytywnie. Uwierz w swoje dziecko. Objawy przychodzą i odchodzą. Będziesz biegała co 2 tygodnie na USG przez całą ciążę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 17:46
-
Każda z nas sie denerwuje i to jest nieuniknione. Jestem po dwóch stratach i tak jak jestem niskocisnieniowcem, tak moje ciśnienie przed wizytami kreci sie w granicach 130-140/80. A dziecko miało się świetnie.
Polecam znaleźć sobie dobre zajęcie, zając czyms głowę by nie zwariować
Jeśli ciąża będzie miała przetrwać to choćby nie wiem co przetrwa.
Jeśli jednak nie - niestety nie przetrwa.
A jeśli chodzi o stres to do poronienia przyczynia sie w zaledwie 1%, także prawie nic Ale wiadomo, lepiej sie nie nakrecac i starać chociaż nie denerwować. Tak naprawdę co ma być to będzie. Głowa do gory, trochę luzu i będzie okklamka lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Kochana myśl o tym że kiedy Ty się dobrze czujesz to dzidziuś też. Już, napisałam Ci w drugim wątku ze mi ból przychodził i odchodził tak jak cała reszta objawów a wszystko było ok. Na początku był taki bum że piersi miały jakiś szok, mega spuchły i bolały a teraz po prostu już się unormowały i rosną spokojniej. To nornalne
-
Ja na samym poczatku, tak do 7 tygodnia bardzo odczuwałam piersi, później bolały coraz mniej, a dzisiaj w 13 tc nie czuje już ich w ogóle. A ciaza rozwija się prawidłowo nie martw się!21 CS
Beta hcg:
07.05 133,43
08.05 228,93
09.05 403,02
11.05 998,47
12.05 1562,79 -