Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › I trymestr › Czy jest sens robić te badania ? dziewczyny doradźcie ! :)
Odpowiedz

Czy jest sens robić te badania ? dziewczyny doradźcie ! :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • hanula Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, staralismy się długo o fasolke i 2 dni temu zrobilam test i wyszedł pozytywny !!!:) ale wczesniej po wizycie u gina , zostały mi zlecone badania na chlamydie, mycoplasme i ureaplasme i jestem umowiona na przyszły tydzień. Zastanawiam się teraz czy jest sens robić te badania (tym bardziej ze nie będą na pewno tanie), a zostały mi one zlecone tylko w związku z tym ze staralismy się już długi czas i gin stwierdziła ze to w takim razie trzeba tez zbadać, bo być może to jest przyczyna niepłodności.
    Okazało się ze nieplodna nie jestem :) wiec myślę ze te badania nie sa konieczne.. Chyba :)

uwo93e3kh0wi6ixc.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstrzymaj się na pewno :) W zamian za to możesz zrobić bete HCG :)
    Inne badania na pewno gin Ci jeszcze zleci.

No a przede wszystkim gratuluję! :)

hanula lubi tę wiadomość

• hanula Znajoma

Wysłany: 1 marca 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) tak tez właśnie myślę :) i Tobie również gratuluje ! Jesteśmy prawie na tym samym etapie :)

uwo93e3kh0wi6ixc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym się wstrzymala i zapytala gina:)Idź na betę,bo sam test to nie wszystko...wiem po sobie;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ