Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Czy moge odstawic luteine?
Odpowiedz

Czy moge odstawic luteine?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleks_andra Nowa

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 9 tc, kilka dni temu dostałam plamienia i poszłam od razu na izbe przyjęć, ginekolog przepisal mi 2 opakowania luteiny 3x2, za kilka dni skonczy mi sie drugie opakowanie, czy mogę po prostu przestać ją brać? Lekarz nic nie wspominal mi o dalszym stosowaniu tylko przepisal lek

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej jak już zaczyna się brać to odstawia się w 2gim trymestrze. Sądzę, że powinnaś iść do swojego lekarza prowadzącego, żeby zadecydował.

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzesz dość duża dawkę luteiny. Ja na początku ciąży też przyjmowałam duże dawki progesteronu tylko zamiast luteiny brałam duphaston z powodu niskiego progesteronu. Teraz jestem nadal na duphastonie tylko już mniejsza dawka 2×1. Jak schodziłam z większej dawki to lekarz stopniowo mi zmniejszał dawki. No ale co lekarz to inna opinia :). Ja na Twoim miejscu przy takim dawkowaniu bałabym się nagle odstawić luteinę :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 15:18

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron odstawia się stopniowo w przypadku ciąży, nie radze nagle schodzic. A najlepiej to skonsultowac sie ze swoim ginekologiem.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ