Dedektor tetna
-
nick nieaktualnyWitam czy któras korzystała lub korzysta z dedektora tetna ?
Ja korzystam drugi dzien i sama nie wiem co mam myslec ...ponieważ z prawej jak i z lewej strony słysze wyraźne bicie seduszka . Moze ktos tak miał? Zaznacze ze ta odległosc stron jest dosc spora ...czy to możliwe aby były blizniaki tak daleko od siebie? Prosze nie krytykowac .Jesli ktos jest w stanie udzielic mi jakiejs normalnej odpowiedzi byłabym wdzieczna. Moje pierwsze USG bedzie dopiero 21maja a jestem w 10tyg ciaży. -
Ja używam detektora i słyszę serduszko z jednej strony z prawej. Teraz jestem w 12tyg+4 dni. Pierwszy raz użyłam detektora w 11t4dniu i od razu usłyszałam z prawej strony Tętno ma około 160. Czyli jest prawidłowe. A jakie jest to tętno, które słyszysz? Mogą to być bliźniaki, ale to trudno powiedzieć. Musisz poczekać do USG.
Katti lubi tę wiadomość
Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
nick nieaktualnyJoanna_blondi wrote:Ja używam detektora i słyszę serduszko z jednej strony z prawej. Teraz jestem w 12tyg+4 dni. Pierwszy raz użyłam detektora w 11t4dniu i od razu usłyszałam z prawej strony Tętno ma około 160. Czyli jest prawidłowe. A jakie jest to tętno, które słyszysz? Mogą to być bliźniaki, ale to trudno powiedzieć. Musisz poczekać do USG.
oba slychac wyraznie i praktycznie identycznie oczywiscie nie na raz tylko jak przylozę w odpowiednie miejsce -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTez mi sie wydaje, że mozesz slyszec wlasne tetno. Ja uzywam detektora od 10t0d i na początku troche mi zajmowało znalezienie tetna. A jaki masz detektor? Moze angelsounds? Do niego można pobrac aplikację na telefon, ktora liczy uderzenia. Ja juz jej nie uzywam, no od razu slysze roznice miedzy swoim a dziecka, ale na poczatku jej uzywalam
-
Przecież można sobie po prostu policzyć. Dziecka 160 a nawet więcej i wlasne, ok. 90 to duża różnica. Przypuszczalnie słyszysz swoje, w przypadku blizniakow oddalenie od siebie widoczne jest zapewne w dużej ciąży, na razie macica jest jeszcze malutka.12 marca 2017 8 tydz.
Marzylismy o Tobie całe życie - cc 22.02.2018, 58 cm, 3530 gr -
Katti wrote:ja mam bez ekranu wiec nie wiem ile ma tetno mam tylko mozliwosc sluchania...
oba slychac wyraznie i praktycznie identycznie oczywiscie nie na raz tylko jak przylozę w odpowiednie miejsce
Dziewczyny Ci dobrze radzą: policz ile jest uderzeń na minutę (świetnie sprawdzi się stoper w telefonie - włączasz go i liczysz uderzenia z detektora), jeśli po minucie wyjdzie Ci więcej niż 150 uderzeń to tętno dziecka, a jak ok 100 to Twoje tętno (słychać po prostu krew przepływającą we własnych tętnicach). -