X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Depresja?
Odpowiedz

Depresja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem w 16 tc. Od samego początku ciąży nie byłam z niej zadowolona. Mam już 2 dzieci. Ale teraz nie wiem już co się ze mną dzieje. Nie chorowała nigdy na żadne psychiczne choroby. Teraz ? Ogarnia mnie złość, zwątpienie, chęć poronienia. Dziś po sprzeczce, a nawet nie . Po prostu. ... zaczęłam się drzec na męża, a po chwili wpadłam w szał. Rzuciłam wszystkim, rozwalił szafę i naprawdę mało brakowało a pobilabym męża. Nie jestem zadną chudziną, mam ponad 181 cm. Ale nie poznaje siebie.później płakałam zamknięta w dekorowane łazience i ryczalam z godzinę. Niewiem co mi się dzieje. .... mam o tym wspomnieć lekarzowi? Dodam że przy żadnej innej ciazy tak nie miałam. A teraz nie potrafię się cieszyć i z tygodnia na tydzień jest gorzej.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • monik84111 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cabank84

Moim zdaniem powinnas spotkac sie z psychologiem i porozmawiac o swoich rozterkach , nastrojach, przeciez to nic zlego, moim zdaniem hormony daja o sobie znac, jednak skoro z tygodnia na tydzien przychodza
    Ci takie mysli i ogolnie zle sie czujesz to poszukaj pomocy...

monik84111
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje, że to hormony. Kazda ciąza jest inna. Wcześniej tez pewnie bylas ciut mlodsza, inna gospodarka hormonalna itp. Na pewno wspomnij o tym ginekologowi.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Marta1990 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo hormonów, jestem dopiero w 6 tyg. a czuję się jak wariatka, mój mąż wyjechał teraz na 4 dni w delegację, a ja tak tęsknię, że jak słyszę przez telefon jego głos, to nie mogę się powstrzymać i wybucham płaczem i jednocześnie śmieję się, bo wiem, jakie to niedorzeczne :D ogólnie ciężko mi zapanować nad emocjami, wcześniej kiedyś leczyłam się na depresję i teraz czuję, że przez tą huśtawkę, może znowu zaatakować, więc już umówiłam się na psychoterapię. Czy Wy też miałyście takie huśtawki nastroju na początku ciąży?

• AnnaRita Debiutantka

Wysłany: 20 października 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 6 tyg ciazy nie planowałam tego cale zycie myslala ze jestem bezpłodna nigdy nie uważałam 8 lat. Ojciec dziecka bardzo mnie denerwuje chcialam to jakos pogodzic ale ja sie staram a on wcale jeszcze potrafi zmieszać mnie z błotem. Zawsze chciałam miec dzieci myslalam ze to niemozliwe a tu bec. Mieszkam w Holandii tu aborcja jest legalna i żądają pytanie na pierwszej wizycie czy chce dziecko czy usowamy. Jak usune dziecko to siebie tez usune z Tego swiata nie mogla bym zyc z ta mysla. Boje sie byc samotna matka nie wiem czy sobie poradze nie oddam i nie zabije nigdy! Chce poronic samoistnie nie chce nosic dziecka tego idioty choc wiem ze moge sobie zrobic pozniej krzywde ysle o smierci naprawde nie dzidzi swojej bo sobie nie radze

„Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę
    Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę
    Jestem przy Tobie od pierwszego grama
    Tyś moje dziecko... a ja...Twoja mama”
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1990 wrote:
    A propo hormonów, jestem dopiero w 6 tyg. a czuję się jak wariatka, mój mąż wyjechał teraz na 4 dni w delegację, a ja tak tęsknię, że jak słyszę przez telefon jego głos, to nie mogę się powstrzymać i wybucham płaczem i jednocześnie śmieję się, bo wiem, jakie to niedorzeczne :D ogólnie ciężko mi zapanować nad emocjami, wcześniej kiedyś leczyłam się na depresję i teraz czuję, że przez tą huśtawkę, może znowu zaatakować, więc już umówiłam się na psychoterapię. Czy Wy też miałyście takie huśtawki nastroju na początku ciąży?

Marta, taaaak i to jakie. Kiedyś wpadłam w histerię, bo mąż nie odbierał telefonu i uznałam, że to dlatego, że wpadł pod samochód :P

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ