X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr duphaston+luteina?? nie za dużo?
Odpowiedz

duphaston+luteina?? nie za dużo?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mrtna Nowa

Wysłany: 20 września 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Wczoraj byłam pierwszy raz u pewnego ginekologa w celu potwierdzenia ciąży. Umówiłam się do niego ponieważ na wizytę do mojej pani doktor jestem umówiona dopiero za 3tyg tj. w 10tc wg OM i nie chciałam tyle czekać. Dwa dni przed wizytą dostałam lekkich plamień, bardzo delikatnych, no ale były i trwały do dnia wizyty, więc oczywiście wspomniałam o nich lekarzowi. Pan doktor trochę mnie nastraszył poronieniem zagrażającym i przepisał 2xdz luteinę dopochwowo + 3xdz duphaston i kazał się umówić na kontrolę za dwa tygodnie. I stąd moje pytania: ile z Was miało przepisane te dwa leki jednocześnie z powodu plamień? Czy miałyście przed tym sprawdzany poziom hormonu czy dostałyście je w ciemno? Zastanawiam się czy Go trochę nie poniosło.

• Ladylilusx3 Znajoma

Wysłany: 20 września 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam plamienia to przepisal mi moj gin duphaston 3 razy dziennie bez sprawdzania poziomu hormonu teraz plamienia sie uspokoily i kazal dalej brac ale juz 2razy dziennie

ladylilusx3
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniach miałam 2x1 duphaston i zastrzyk prolutex (coś jak 3 razy luteina).

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • Kachna_r Nowa

Wysłany: 21 września 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też po pierwszym poronieniu i staraniach wspomaganych hormonalnie (problemy z jajeczkowaniem i pękaniem jajeczka) od razu po wzroście beta HCG (na USG nie było jeszcze nic widać) przepisano mi 2 razy duphaston i 2 razy luteinę 100 dopochwowo. Mrtna nie martw się, już kilku ginekologów mi potwierdziło, że te leki nie zaszkodzą Maleństwu a mogą pomóc.

• mrtna Nowa

Wysłany: 21 września 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ