duphaston+luteina?? nie za dużo?
-
Witajcie. Wczoraj byłam pierwszy raz u pewnego ginekologa w celu potwierdzenia ciąży. Umówiłam się do niego ponieważ na wizytę do mojej pani doktor jestem umówiona dopiero za 3tyg tj. w 10tc wg OM i nie chciałam tyle czekać. Dwa dni przed wizytą dostałam lekkich plamień, bardzo delikatnych, no ale były i trwały do dnia wizyty, więc oczywiście wspomniałam o nich lekarzowi. Pan doktor trochę mnie nastraszył poronieniem zagrażającym i przepisał 2xdz luteinę dopochwowo + 3xdz duphaston i kazał się umówić na kontrolę za dwa tygodnie. I stąd moje pytania: ile z Was miało przepisane te dwa leki jednocześnie z powodu plamień? Czy miałyście przed tym sprawdzany poziom hormonu czy dostałyście je w ciemno? Zastanawiam się czy Go trochę nie poniosło.
-
Ja po poronieniach miałam 2x1 duphaston i zastrzyk prolutex (coś jak 3 razy luteina).
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Mi też po pierwszym poronieniu i staraniach wspomaganych hormonalnie (problemy z jajeczkowaniem i pękaniem jajeczka) od razu po wzroście beta HCG (na USG nie było jeszcze nic widać) przepisano mi 2 razy duphaston i 2 razy luteinę 100 dopochwowo. Mrtna nie martw się, już kilku ginekologów mi potwierdziło, że te leki nie zaszkodzą Maleństwu a mogą pomóc.
-