X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr duszności w 9 tygodniu
Odpowiedz

duszności w 9 tygodniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alficzek Nowa

Wysłany: 28 września, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Jestem w 9 tygodniu ciąży, od 2 tygodni miewam problemy z oddychaniem. Nie mogę do końca złapać tchu, pojawił się kaszel, po którym jest mi łatwiej oddychać. Od kaszlu boli mnie już przepona, pojawiają się bóle w klatce w okolicach żeber i pleców.
    Lekarz rodzinny nie widzi nic niepokojącego, crp jest w normie, RTG nie można, ginekolog odsyła do rodzinnego ,,bo to nie jest objaw ciąży", zaś pulmonolog powiedział,że albo astma albo krztusiec albo jakaś infekcja.... I podobno nadreaktywność oskrzeli. Nie mam jednoznacznej diagnozy. Przepisano mi budezonid (steryd wziewny). Czy któraś z was miała podobne objawy i udało się znaleźć przyczynę?
    Nie ukrywam,że boję się wziąć leki na niezdiagnozowane dolegliwości, zwłaszcza, że jestem w ciąży po poronieniu (marzec tego roku).

Będę wdzięczna za każde rady.

• Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 30 września, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alficzek wrote:
    Cześć.
    Jestem w 9 tygodniu ciąży, od 2 tygodni miewam problemy z oddychaniem. Nie mogę do końca złapać tchu, pojawił się kaszel, po którym jest mi łatwiej oddychać. Od kaszlu boli mnie już przepona, pojawiają się bóle w klatce w okolicach żeber i pleców.
    Lekarz rodzinny nie widzi nic niepokojącego, crp jest w normie, RTG nie można, ginekolog odsyła do rodzinnego ,,bo to nie jest objaw ciąży", zaś pulmonolog powiedział,że albo astma albo krztusiec albo jakaś infekcja.... I podobno nadreaktywność oskrzeli. Nie mam jednoznacznej diagnozy. Przepisano mi budezonid (steryd wziewny). Czy któraś z was miała podobne objawy i udało się znaleźć przyczynę?
    Nie ukrywam,że boję się wziąć leki na niezdiagnozowane dolegliwości, zwłaszcza, że jestem w ciąży po poronieniu (marzec tego roku).

Będę wdzięczna za każde rady.

Hej, u mnie duszności, ale bez kaszlu były spowodowane anemią. Jaką masz hemoglobinę oraz poziom ferrytyny?

94’ 👫 94’
    03.2023 córeczka 💖

29.07 ⏸️ 12dpo
    20.08 5mm 🦐
    15.09 4cm ❤️
    30.09 I prenatalne - ryzyka niskie
    29.10 - kolejna wizyta

preg.png
  • Alficzek Nowa

Wysłany: 1 października, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina 13, norma od 12, a ferrytyna około 30. Przed ciążą brałam sorbifer, teraz w 1 trymestrze odstawiłam

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ