X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr duszności w 9 tygodniu
Odpowiedz

duszności w 9 tygodniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alficzek Nowa

Wysłany: 28 września 2025, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Jestem w 9 tygodniu ciąży, od 2 tygodni miewam problemy z oddychaniem. Nie mogę do końca złapać tchu, pojawił się kaszel, po którym jest mi łatwiej oddychać. Od kaszlu boli mnie już przepona, pojawiają się bóle w klatce w okolicach żeber i pleców.
    Lekarz rodzinny nie widzi nic niepokojącego, crp jest w normie, RTG nie można, ginekolog odsyła do rodzinnego ,,bo to nie jest objaw ciąży", zaś pulmonolog powiedział,że albo astma albo krztusiec albo jakaś infekcja.... I podobno nadreaktywność oskrzeli. Nie mam jednoznacznej diagnozy. Przepisano mi budezonid (steryd wziewny). Czy któraś z was miała podobne objawy i udało się znaleźć przyczynę?
    Nie ukrywam,że boję się wziąć leki na niezdiagnozowane dolegliwości, zwłaszcza, że jestem w ciąży po poronieniu (marzec tego roku).

Będę wdzięczna za każde rady.

• Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 30 września 2025, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alficzek wrote:
    Cześć.
    Jestem w 9 tygodniu ciąży, od 2 tygodni miewam problemy z oddychaniem. Nie mogę do końca złapać tchu, pojawił się kaszel, po którym jest mi łatwiej oddychać. Od kaszlu boli mnie już przepona, pojawiają się bóle w klatce w okolicach żeber i pleców.
    Lekarz rodzinny nie widzi nic niepokojącego, crp jest w normie, RTG nie można, ginekolog odsyła do rodzinnego ,,bo to nie jest objaw ciąży", zaś pulmonolog powiedział,że albo astma albo krztusiec albo jakaś infekcja.... I podobno nadreaktywność oskrzeli. Nie mam jednoznacznej diagnozy. Przepisano mi budezonid (steryd wziewny). Czy któraś z was miała podobne objawy i udało się znaleźć przyczynę?
    Nie ukrywam,że boję się wziąć leki na niezdiagnozowane dolegliwości, zwłaszcza, że jestem w ciąży po poronieniu (marzec tego roku).

Będę wdzięczna za każde rady.

Hej, u mnie duszności, ale bez kaszlu były spowodowane anemią. Jaką masz hemoglobinę oraz poziom ferrytyny?

94’ 👫 94’
    03.2023 córeczka 💖

29.07.2025 ⏸️ 12dpo
    20.08.2025 5mm 🦐
    25.11.2025 (20+2) 340g - połówkowe - dziewczynka 💖
    11.04.2026 (39+6) witaj maluszku 🥳🥳🥳

age.png
  • Alficzek Nowa

Wysłany: 1 października 2025, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina 13, norma od 12, a ferrytyna około 30. Przed ciążą brałam sorbifer, teraz w 1 trymestrze odstawiłam

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ