X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr duszności w 9 tygodniu
Odpowiedz

duszności w 9 tygodniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alficzek Nowa

Wysłany: 28 września, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Jestem w 9 tygodniu ciąży, od 2 tygodni miewam problemy z oddychaniem. Nie mogę do końca złapać tchu, pojawił się kaszel, po którym jest mi łatwiej oddychać. Od kaszlu boli mnie już przepona, pojawiają się bóle w klatce w okolicach żeber i pleców.
    Lekarz rodzinny nie widzi nic niepokojącego, crp jest w normie, RTG nie można, ginekolog odsyła do rodzinnego ,,bo to nie jest objaw ciąży", zaś pulmonolog powiedział,że albo astma albo krztusiec albo jakaś infekcja.... I podobno nadreaktywność oskrzeli. Nie mam jednoznacznej diagnozy. Przepisano mi budezonid (steryd wziewny). Czy któraś z was miała podobne objawy i udało się znaleźć przyczynę?
    Nie ukrywam,że boję się wziąć leki na niezdiagnozowane dolegliwości, zwłaszcza, że jestem w ciąży po poronieniu (marzec tego roku).

Będę wdzięczna za każde rady.

• Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 30 września, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alficzek wrote:
    Cześć.
    Jestem w 9 tygodniu ciąży, od 2 tygodni miewam problemy z oddychaniem. Nie mogę do końca złapać tchu, pojawił się kaszel, po którym jest mi łatwiej oddychać. Od kaszlu boli mnie już przepona, pojawiają się bóle w klatce w okolicach żeber i pleców.
    Lekarz rodzinny nie widzi nic niepokojącego, crp jest w normie, RTG nie można, ginekolog odsyła do rodzinnego ,,bo to nie jest objaw ciąży", zaś pulmonolog powiedział,że albo astma albo krztusiec albo jakaś infekcja.... I podobno nadreaktywność oskrzeli. Nie mam jednoznacznej diagnozy. Przepisano mi budezonid (steryd wziewny). Czy któraś z was miała podobne objawy i udało się znaleźć przyczynę?
    Nie ukrywam,że boję się wziąć leki na niezdiagnozowane dolegliwości, zwłaszcza, że jestem w ciąży po poronieniu (marzec tego roku).

Będę wdzięczna za każde rady.

Hej, u mnie duszności, ale bez kaszlu były spowodowane anemią. Jaką masz hemoglobinę oraz poziom ferrytyny?

94’ 👫 94’
    03.2023 córeczka 💖

29.07 ⏸️ 12dpo
    20.08 5mm 🦐
    15.09 4cm ❤️
    30.09 I prenatalne - ryzyka niskie
    25.11 połówkowe 🤞

preg.png
  • Alficzek Nowa

Wysłany: 1 października, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina 13, norma od 12, a ferrytyna około 30. Przed ciążą brałam sorbifer, teraz w 1 trymestrze odstawiłam

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ