Dziewczyny pomocy proszę o każda odpowiedz , pęcherzyk ciążowy
-
Dziewczyny wiec postaram się w skrócie proszę napiszcie jak było u Was:( jestem w ciąży, owulacja potwierdzona monitoringiem była 17dnia cyklu , teraz jestem w piątym tygodniu byłam na usg w piątek i pęcherzyk miał tylko 3,8mm pęcherzyk ! O zarodku nie wspominam , ginekolog kazała zrobić betę i była 750ml tego samego dnia ( ale przyrost poprawny bo 3 dni przed tym było 244ml ) w poniedziałek znów byłam u lekarza czyli po 3 dniach ale niestety u innego i znów mierzył pęcherzyk który ma 4,8mm czyli urósł tylko 1 milimetr a chyba powinien 3 przez ten czas ? Ginekolog wykluczył puste jajo mówi ze widać ze w środku coś się zaczyna dziać .. ale pęcherzyk jest o polowe za mały ! Powinien mieć chociaż 1cm .. 5tydzien i 5 dzień ciąży a pęcherzyk niecałe 5mm ? Zarodka wiadomo nawet nie próbowaliśmy mierzyć co teraz ? Są jeszcze szanse ? Tak bardzo martwię się o moje dziecko , mam 23 lata i to pierwsza , wyczekana ciazaMojnick1994
-
moze zwyczajnie ciąża jest młodsza? Nigdy nie ma pewności kiedy doszło do owulacji i kiedy do zagnieżdżenia. Moim zdaniem za wcześnie poszłaś do gina, poczekaj spokojnie dwa tygodnie, jak beta przyratsa dobrze to za dwa tygodnie na pewno już będzie coś widać
-
Moja pierwsza wizyta była dopiero pod koniec 6. tygodnia, a i to jest czasami za wcześnie żeby dużo zobaczyć. Skąd masz dane o tym ile mm powinien urosnąć pęcherzyk w tak wczesnej ciąży? I przede wszystkim co na to lekarze?Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
-
nick nieaktualnyJa też uważam, jak dziewczyny powyżej, że ciąża może być zwyczajnie młodsza. Na pewno za szybko poszłaś do ginekologa, niepotrzebny tylko stres sobie fundujesz. Spokojnie poczekaj, skoro lekarz mówi że widzi że coś się "zaczyna dziać" to tego się trzymaj
-
Nie nakrecaj sie bo to nic dobrego moze nie przynieśc... ja byłam w 5t+4d i tez miałam pęcherzyk 5mm i wczoraj byłam na usg 6+4d i moje maleństwo miało 4mm i serduszko.. także ciaza tez u mnie wyszła młodsza o 3 dni. Nie bój sie nic, nie nakrecaj się. :* Bedzie dobrze ;***
i nie chodz tak czesto do ginekologa, bo w koncu sam Ci powie ze nie zrobi usg bo nie ma podstaw i wyjdziesz jeszcze bardziej zdenerwowana...Ania
-