X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dziewczyny poradzcie cos!
Odpowiedz

Dziewczyny poradzcie cos!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Mam pewnien praoblem tydzien temu dowiedzialam sie o ciazy i tak samo dowiedzialam sie ze dostalam sie na staz w sklepie spozywczo-przemysłowym. Jutro mam sie zglosic do urzedu pracy i nie wiem co mam zrobic czy mam zglosic im ze zaszlam w ciaze? Nie chciała bym tego robic , gdyz jest jeszcze bardzo wczesnie i wszystko sie moze wydarzyc a z drugiej strony powinni chyba wiedziec tym bardziej ze staz bym miala zaczac od maja i wiadomo jako stazystka bede tam bardzie od ukladania i noszenia towaru a wiadomo dzwiganie ciezkich rzeczy nie jest wskazane w ciazy. W sumie to nie wiem jak rozwiazac ta sprawe. Mysle ze bym dala rade popracowac do 3 / 4 miesiaca o ile zdrowie pozwoli oczywiscie powiadamiajac wczesniej pracodawce o ciazy by nie zlecal mi pracy z ciezkim towarem. ale boje sie ze jak powiem o ciazy to mi staz przepadnie.

Anna25
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poczekala do rozpoczecia stazu, jak juz dostaniesz zaswiadcsenie o ciazy od lekarza.

aneczka1983 lubi tę wiadomość

marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
    grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
    czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
    grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym poczekała,ale jednak oszczędzała sie w miare możliwości i na pewno nie dźwigałabym ciężkich rzeczy-zawsze sobie można podzielić cos ciężkiego przez dwa;) ale poczekałabym,bo wszystko moze się zdarzyć,a nie ma co kusić losu..

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też myślałam poczekać ale znajoma która pracuje w urzędzie pracy tylko w innym mieście powiedziała mi ze przed rozpoczęciem stażu będę odbywać badania i powinnam powiedzieć lekarzowi o swoim stanie zdrowia nawet o wczesnej ciąży a on wyślę na badania do ginekologa i stwierdza czy mogę podjąć staż, i ze urząd pracy nie powinien robić mi problemów z tego powodu także już nie wiem sama

Anna25
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobisz oczywiście jak zechcesz ale wydaje mi się, że staż w sklepie nie jest ważniejszy od dzidzi i Twojego zdrowia.

Powiedziałabym w urzędzie co i jak, poczekała na opinię lekarzy i wtedy się by wyjaśniło - czyli to co powiedziała Ci koleżanka.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi się wydaje ze tak powinnam zrobić bardzo mi zależy na dziecku i ciąży żeby ją oczywiście utrzymać i żeby wszystko było dobrze długo czekałam na tą decyzję z urzędu już myslalam że nic z tego a tu się okazało ze mnie chcą przyjąć nie sądziłam że zbiegnie się to z ciążą i nie wiem jak to rozwiązać teraz. Bo w sumie starałam się o ten staż żeby nie siedzieć w domu nie jesteśmy w złej sytuacji finansowej.zobaczymy co powiedzą w urzędzie mam nadzieję że dobrze się to skończy

Anna25
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeśli sytuacja Wam na to pozwala to super! Może znajdziesz coś innego i bezpieczniejszego? Może w ogóle Twoje życie zmieni się o 180 stopni i to w tak niezwykły sposób i niezwykłych okolicznościach? I zaczniesz robić coś czego byś się nie spodziewała? Trzymam kciuki!!

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No narazie to jak się dowiedziałam o ciąży to jakoś nie myślę o pracy. Ciąża jest najważniejsza teraz mam nadzieję że sytuacja się rozwiąże dobrze ;)

Anna25
  • agaunder Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania przed stażem?? rok miałam staż i na żadne badania nikt nie kierował... do sklepu to chyba tylko coś do książeczki zdrowia chyba... kurde fakt 4 lata temu staż miałam. albo co miasto to inaczej :)

f2w3vfloqr25ldac.png
    05.01.2015 Alicja z Aniołkami [*]
  • Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaunder wiesz co ja rok temu odrabialam staż na stanowisko przedstawiciel handlowy i miałam wykonywane badania u lekarza który przeprowadził wywiad zmierzył ciśnienie popytal o choroby i wysłał mnie do okulisty gdyż mam dużą wadę wzroku więc badana przechodzilam a teraz mam mieć tak samo tylko pewnie odpadnie okulista a dojdzie badanie wymazy i wogole właśnie do książeczki zdrowia

Anna25
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to uważaj, żeby rtg nie kazali zrobić.

marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
    grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
    czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
    grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie uważaj ja jak byłam na stażu w urzędzie skarbowym tez miałam udać się do lekarza medycyny pracy ogólny wywiad plus prześwietlenie klatki piersiowej

• Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no ja takiego badania nie przechodziłam idąc na wcześniejszy staż Ale myślę że powiem o ciąży

Anna25
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ