Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dziwne przyrosty bety
Odpowiedz

Dziwne przyrosty bety

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Madzik19 Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2025, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Wiem, że pewnie uznacie, że trochę świruje, ale martwią mnie wyniki beta hcg. Owulacja wystąpiła prawdopodobnie 25 listopada. W sobotę 6 grudnia miałam plamienie, które z przerwami trwało do poniedziałku. We wtorek pozytywny test, czyli 14dpo. W środę 15 dpo zrobiłam pierwsza betę:102. Pomyślałam, że trochę nisko, ale powtórzyłam po 48h i 257. Przyrost dobry. Ze względu na moją ciążę pozamaciczna ginekolog poprosiła mnie o powtorzenie bety po 96h po drugiej, czyli we wtorek. Wyniosła tylko 952. Przyrost teoretycznie w normie, bo średni ok. 92%. Już zdążyłam się naczytać na forum, że przyrosty poniżej 100% najczęściej zwiastują poronienie, często również na późniejszym etapie. Podzielcie się proszę swoimi historiami 🙏

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ