Encorton , któś stosował i do kiedy?
-
Witam serdecznie. Mam 6 tydzień ciąży i 4 dzień. Musze brać od początku ciąży encorton, ponieważ mam przeciwciała ANA dodatnie. Biore dawke 5 mg do 8 tygodnia ciąży a potem mam zmniejszać przez kolejne dni na 2,5 mg. Pytanie moje brzmi jak mam to obliczyć, ponieważ teraz niby jest już 7 tydzień licząc od dnia miesiączki, ale lekarze mówią że dokładnie to jest 6 tydzień i 4 dzień. Czy ja mam stosować to 5 mg do końca 7 tygodnia i 6 dnia czy już zacząć zmeijszać dawke wcześniej? wiem troche pogmawtałam ale nie wiem jak mam to obliczać a ginekolog dopiero za tydzień
-
Myślę, ze chodzi właśnie o 7+6. Ale skoro masz ginekologa za tydzień to zdazysz zapytać. Zresztą jeśli weźmiesz jeden dzien dłużej wyższa dawke tego Encortonu to nic sie nie stanie. Ja odkąd tylko się dowiedziałam o ciąży jestem na 10mg. Nadal. Ginke mam dopiero w lipcu i pewnie wtedy bedziemy decydować o odstawieniu.
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Dwie straty, podwyższone przeciwciala antyTG i mnóstwo chorób Np.padaczka, tarczyca z początkami Hashimoto, autoimmunologiczna choroba jelit, która chyba skutecznie odrzucala moje ciążę, bo zawsze od początku czułam jak moje jelita swiruja, miałam okropne skurcze. Teraz encorton juz brałam przed ciąża, co prawda w smiesznej dawce bo 1mg, ale może cos to dało? W każdym razie jest ok i niech tak zostanie, Tobie tez tego życzę
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -