glukoza
-
No ja własnie miałam też zrobione badanie i wyszło mi 85 a po 1 godz 167 szok
dzień wcześnij pierwsza była 115 po godzinie nie pobrano mi krwi bo ja writka nie wiedziałam, że nie można się ruszać więc wynik nie ważny
Po tym dostałam skierowanie na glukozę , żeby sprawdzać po 1 godz po 2 i 3 ale wypić muszę 100mg a nie 50mg tak jak wcześniej i niestety nie przeży,lam tego badania wszystko zwymiotowałam
Jutro rano na 7.00 jadę na powtórkę ale teraz biorę ze sobą wodę i cytrynę i odrazu będę siedzieć na dworze
no i od wynikówod razu mam dietę straszną ja nie lubię jak mi czegoś nie wolno bo wtedy to chcę
masakra
trzymajcie kciuki
marzenia się spełnią -
to że jest się szczupłym i nie je się słodyczy nie oznacza ze nie może być ta osoba cukrzykiem.. za cukier odpowiada praca trzuski... w związku z tym jak sobie ona nie radzi to trzeba jej pomóc poprzez podawanie np. insuliny.. moja droga mi tez wyszedł cukier powyżej normy i niestety czeka mnie krzywa cukrowa z 3 kuciami... tylko ona jest w stanie nam powiedzieć czy mamy cukrzyce czy nie.. tak samo mocz... warto jednak wziąść pod uwagę dietę... cukier jest wszędzie niestety... białe pieczywo.. makarony itp. niestety... najlepiej odrazu leczyć żeby pozostać na diecie i lekach tabletowych niż zaniedbać i brać insulinę do końca życia..
-