I trymestr a covid
-
Cześć, jestem w 7 tygodniu ciąży i niestety zachorowałam na covida , wizyte na potwierdzenie ciąży miała na pojutrze, niestety muszę ją przełożyć na za 10. Czy nie jest to za późno? O ciąży wiem jedynie z testu ciążowego u braku miesiączki. W którym tygodniu najlepiej udać się do ginekologa potwierdzić ciążę?
-
Hej, chciałam Cię podpytać czy wszystko się u a Ciebie dobrze skończyło...?. MNie właśnie dopadł Covid - skończony prawie 9 tc.
Byłam w ubiegłym tygodniu na USG i wtedy było wszystko ok z maleństwem. A teraz ta choroba...
Bardzo się boję czy może mieć jakiś wpływ...
38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Cześć dziewczyny, mi aktualnie wychodzi gdzieś ok. 8tydzień. Też zachorowałam. Jak się czujecie? Mnie męczą duszności. Muszę brać wziwenie miflonide. Martwię się, że może zaszkodzić, choć lekarz wiedział, że jestem w ciąży. Staram się wierzyć że ten lek nie zaszkodzi. Też się martwię, że będzie coś nie tak. A wizyta dopiero 10lutego 😕
-
Ja już ok - na szczęście w niecały tydzień pokonałam to paskudztwo. U mnie łagodny przebieg, nie miałam żadnych duszności. Ja miałam typowo objawy Omikronowe - czyli zaatakowało mi zatoki/górne drogi oddechowe. Pozostał mi teraz tylko lekko zatkany nos i czasami muszę odkaszlnąć.
Zdrowia!!!38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Ja czuję się lepiej chociaż jestem cały czas osłabiona. Skończyło się na antybiotyku, ponieważ tak poszło mi na zatoki , że masakra. Dostałam amotaks , który jest w miarę bezpieczny w ciąży. Pierwszą ciążę też zaczęłam od anginy i potrzebny był antybiotyk, także to już chyba taka moja tradycja.. w piątek po zakończeniu izolacji idę do ginekologa, ale nie wiem czy cokolwiek będzie widać na USG tydzień po terminie miesiączki.
-