Jak myślicie kiedy zapisać się na pierwsze usg?
-
Kiedy sądzicie że będę miała pewność iż na usg zobaczę już zarodek? Nie chce iść zbyt wcześnie, mam złe doświadczenia z poprzedniej ciąży i poronienia. Ostatni okres miałam 28.06, przy cyklach 28 dni, beta rośnie ładnie, i biorę leki więc jestem dobrej myśli...
Zapisałam się na usg 10 sierpnia, to chyba już będzie czas żeby zobaczyć zarodek? -
Hej dziewczyny. Ostatnią miesiączkę miałam 18 czerwca. Moje bety przedstawiaja sie następująco:
21.07 - beta 1315
23.07 - beta 1930
Lekarz na tym etapie bardzo mnie zmartwił i postraszyl pustym jajem, ale podal tez takie dane :
pęcherzyk ciążowy 1,23 cm,
crl 0,23cm. Kazal powtorzyc bete :
3.08 - beta 5700
6.08 - beta 6770
Proszę podpowiedzcie czy faktycznie jest tak źle?Renata_ lubi tę wiadomość
-
Justyna0103 wrote:Hej dziewczyny. Ostatnią miesiączkę miałam 18 czerwca. Moje bety przedstawiaja sie następująco:
21.07 - beta 1315
23.07 - beta 1930
Lekarz na tym etapie bardzo mnie zmartwił i postraszyl pustym jajem, ale podal tez takie dane :
pęcherzyk ciążowy 1,23 cm,
crl 0,23cm. Kazal powtorzyc bete :
3.08 - beta 5700
6.08 - beta 6770
Proszę podpowiedzcie czy faktycznie jest tak źle?
Ciąża się źle rozwija, z mojego doświadczenia z przyrostami
wygląda na puste jajo. -
Dziewczyny podlaczam sie do tematu Cykle mam nieregularne raz 32 dni, raz 21 albo 25, ale wiem kiedy mialam owulacje i +/-1 dzien (monitoring usg). Ile dni po powinnam isc na usg aby sprawdzic czy jest zarodek i serduszko? Wedlug miesiaczki,jestem w 3tc+5dni. Wedlug dnia owulacji(nastapila juz w 9 dniu cyklu)4tc+4dni. Co jest bardziej wiarygodne? Bede wdzieczna za podp
-
Mi lekarka poradziła przyjść na wizytę około 3-4 tyg po dacie spodziewanej miesiączki. Byłam w końcu trochę wcześniej, 6t+2 dni i było widać zarodek i serduszko. Myślę, że przed 6 tyg nie ma sensu. Jeśli masz dużą rozbieżność między datą wg owulacji i wg miesiączki to bym dorzuciła parę dni i poszła koło 7 tyg wg miesiączki, żeby się nie stresować ewentualnym brakiem zarodka.
-
Jeżeli ktoś ma wgl nieregularne cykle to 7+ najlepiej, bo jak ciąża okaże się młodsza to tylko będziesz się martwiła czy jeszcze urośnie, czy wszystko okej, chyba, że chcesz się upewnić czy jest pęcherzyk ciążowy ale jak pójdziesz 7+ to już powinno być więcej widać
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-