jaką mialyscie bete w 6-7 tyg
-
WIADOMOŚĆ
-
kiara12006 wrote:A powiedzcie wedlug norm beta 14137 ktory to tydzień bo nie umiem odczytać tego i jeszcze jedno hezeli pisze np 6+1 to to jest tydzień 6 czy juz 7
Według moich norm Twój wynik to 6 lub 7 tydzień. 158-31795 to 6 tydzień. 3697-163563 to 7 tydzień.
Kiedy masz usg?Vil -
nick nieaktualnyJa nie patrzę na tydzień, który mi pokazuje belly. On chyba liczy, że jak zaczyna Ci się np 6 tydzień to jest już jako 7,ale lekarze liczą od pierwszego dnia ostatniej miesiączki... więc ja np dziś zaczynam 13 tydzień (według miesiączki, usg i lekarza) a belly mi mówi, że jestem w 14 tygodniu już, co jest nieprawdą, bo dziecko ma rozmiar jak na 13 tydzień dopiero. I tak jest od samego początku ciąży Proponuję patrzeć na suwaczki, one dobrze podają nie wiem, czy nie namieszałam i piszę zrozumiale
Nie martw się tą betą, bo dzieci czasami troszkę wolniej rosną a później doganiają Daj znać jak u tego lekarza, Pozdrawiam
a beta jest tak przeróżna, każda ma inny wynik, nawet jak się jest w podobnym tygodniu widać to zresztą po przedziale który podają na wynikach Według norm na moim wyniku 14137 to 6 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 17:41
-
Zasada jest taka, że jak mamy np. 5t4d to to jest 6 tydzień ciąży. Dlatego, że licząc od pierwszego dnia cyklu - gdy jesteś w 5 dniu cyklu tj twój 1 tydzień ciąży, gdy jesteś w 1t1d to jest twój 2 tydzień ciąży, itd. Masz skończone 5t1d i to oznacza, że właśnie trwa 6 tydzień. Dlatego belly tak pokazuje i to nie jest błąd.Vil
-
Bo np. ja teraz jestem w 9 tygodniu ciąży dla ginekologa i wymiarów.
A potocznie mówi się że jestem w 10 tygodniu bo mam skończone 9 a zaczynam 10. Więc jestem w 10 tygodniu. A u lekarza w 9 i 1 dniu.
Bete masz tak na 6 tydzień. Już Ci to pisałam.
Betabase.info
Tam masz wszystko napisane!!!!!!
Czemu mnie nie słuchasz? Tylko zadajesz pytania na każdym forum po 10 razy.
Pisałam Ci na co wygląda Twoja beta. A jak masz przyrost?
-
w 1 dniu 6 tygodnia (5t, 1 dzień) miałam betę: 1494,89. trochę mnie to zaniepokoiło na początku, bo wychodziło, że ledwo łapię się na 4 tydzień ale lekarz i zaciążona koleżanka uspokoili, że ta beta to dziwnie czasem wychodzi, więc przestałam się przejmować. dziś zaczęłam 8tc, w poniedziałek 1 usg, mam nadzieję, że będzie dobrze.
-
moja beta 6500 lekarz na usg stwierdził 4 tydzień
-
Emcia1987 wrote:Ja wczoraj bete miałam 1963 w 4 tygodniu 6 dniu. Tego samego dnia byłam na usg pęcherzyk ciążowy 4mm.
łoł ładnie, może mój gin coś nie tak naliczył hmm -
kuzka wrote:Idę zrobić betę jutro, więc zobaczymy , ale jestem tylko klebkiem nerwów
kuzka lubi tę wiadomość
-
justa. wrote:Rozumiem Cię, mam za sobą 2 poronienia i przed zrobieniem bety w tej ciąży nie spałam że stresu całej nocy. Pozostaje wierzyć, że tym razem wszystko skończy się dobrze. Trzymam mocno kciuki!
Też będę mocno trzymała. Nie tylko za siebiejusta. lubi tę wiadomość