Kiedy beta hcg po implantacji zarodka
-
Witam 😉 Kiedy warto zrobić betę hcg po implantacji zarodka? Miałam krwawienie implantacje (jestem pewna na 90%) 7/8 dni po 💕. Zrobiłam betę po nieco ponad 48h i <0,01. Wszędzie pisze, że po tym czasie coś już beta powinna wykazać. Nie wiem czy jest sens powtarzać znów, przed terminem okresu. Mam dziś 23 dzień cyklu. Wynosi on 28-29 dni. Pisałam w innym wątku o tym, dużo biegam, przede mną ciężki czas biegowy, gdzie tętno dochodzi do 200 i nie chciałabym zaszkodzić ewentualnej fasolce...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 21:06
-
mmalibu wrote:Witam 😉 Kiedy warto zrobić betę hcg po implantacji zarodka? Miałam krwawienie implantacje (jestem pewna na 90%) 7/8 dni po 💕. Zrobiłam betę po nieco ponad 48h i <0,01. Wszędzie pisze, że po tym czasie coś już beta powinna wykazać. Nie wiem czy jest sens powtarzać znów, przed terminem okresu. Mam dziś 23 dzień cyklu. Wynosi on 28-29 dni. Pisałam w innym wątku o tym, dużo biegam, przede mną ciężki czas biegowy, gdzie tętno dochodzi do 200 i nie chciałabym zaszkodzić ewentualnej fasolce...
Zrób w 26 dniu, powinno już wyjść sensownie. A co do sportu to nie powinno się drastycznie zmieniać stylu życia po zajściu w ciążę, bo to za duży szok dla organizmu. Jeśli chcesz zrezygnować z biegania to rób to stopniowo. Nawet kobietom ćwiczącym siłowo zaleca się kontynuowanie ćwiczeń, z ewentualnym wyeliminowaniem tych najbardziej przeciążających. Natomiast na tym etapie ciąży to nie zaszkodzi, więc spokojnie. Może skonsultuj się z jakimś specjalistą, żeby ustalić jak kontynuować Twoją aktywność w ciąży? -
Dziękuję za odpowiedź 😉 Jasne, będę konsultować. To nasz pierwszy cykl starań na spokojnie więc się nie spodziewałam. Przy pierwszym dziecku wzięłam krwawienie implantacyjne za skąpy okres po odstawieniu tabletek i takim cudem jak poszłam do ginekologa to był 9tc i serduszko. Testy, bety i tego typu stresy ominięte 😉 A teraz cóż...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 22:14
-