SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kiedy beta hcg po implantacji zarodka
Odpowiedz

Kiedy beta hcg po implantacji zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 😉 Kiedy warto zrobić betę hcg po implantacji zarodka? Miałam krwawienie implantacje (jestem pewna na 90%) 7/8 dni po 💕. Zrobiłam betę po nieco ponad 48h i <0,01. Wszędzie pisze, że po tym czasie coś już beta powinna wykazać. Nie wiem czy jest sens powtarzać znów, przed terminem okresu. Mam dziś 23 dzień cyklu. Wynosi on 28-29 dni. Pisałam w innym wątku o tym, dużo biegam, przede mną ciężki czas biegowy, gdzie tętno dochodzi do 200 i nie chciałabym zaszkodzić ewentualnej fasolce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 21:06

relg6iyem5hi69f7.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Witam 😉 Kiedy warto zrobić betę hcg po implantacji zarodka? Miałam krwawienie implantacje (jestem pewna na 90%) 7/8 dni po 💕. Zrobiłam betę po nieco ponad 48h i <0,01. Wszędzie pisze, że po tym czasie coś już beta powinna wykazać. Nie wiem czy jest sens powtarzać znów, przed terminem okresu. Mam dziś 23 dzień cyklu. Wynosi on 28-29 dni. Pisałam w innym wątku o tym, dużo biegam, przede mną ciężki czas biegowy, gdzie tętno dochodzi do 200 i nie chciałabym zaszkodzić ewentualnej fasolce...

Zrób w 26 dniu, powinno już wyjść sensownie. A co do sportu to nie powinno się drastycznie zmieniać stylu życia po zajściu w ciążę, bo to za duży szok dla organizmu. Jeśli chcesz zrezygnować z biegania to rób to stopniowo. Nawet kobietom ćwiczącym siłowo zaleca się kontynuowanie ćwiczeń, z ewentualnym wyeliminowaniem tych najbardziej przeciążających. Natomiast na tym etapie ciąży to nie zaszkodzi, więc spokojnie. Może skonsultuj się z jakimś specjalistą, żeby ustalić jak kontynuować Twoją aktywność w ciąży? :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź 😉 Jasne, będę konsultować. To nasz pierwszy cykl starań na spokojnie więc się nie spodziewałam. Przy pierwszym dziecku wzięłam krwawienie implantacyjne za skąpy okres po odstawieniu tabletek i takim cudem jak poszłam do ginekologa to był 9tc i serduszko. Testy, bety i tego typu stresy ominięte 😉 A teraz cóż...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 22:14

relg6iyem5hi69f7.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że jest sens dziś robić? 25/28dc.Mam laboratorium w pracy 😉 Już pomijam że chyba tam myślą, że ciąża urojona cały czas 😂 Cycki nie bolą, ale z biustonosza mi się wylewają...

relg6iyem5hi69f7.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ