X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kiedy pierwszy raz do ginekologa?
Odpowiedz

Kiedy pierwszy raz do ginekologa?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola_Pola Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ostatnią miesiączkę miałam 23 lipca. Owulacja wypadła 5 sierpnia. 15 sierpnia na teście miałam już cień cienia, z dnia na dzień coraz mocniejszy. Beta zrobiona. Przyrost był ok. Progesteron też. Proszę o informację czy jeśli umówioną jestem do ginekologa na pierwszą wizytę na 7 września tj. 6 tydz +4 dni ciąży to będzie już możliwe potwierdzenie ciąży?

ckaiyx8dv7bnq9lq.png
  • Monika:) Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że tak :) Podobno na USG widać coś od wartości bety 1600, ale to pewnie zależy od aparatu. Z własnego doświadczenia:
    w obu poprzednich ciążach byłam właśnie koło tego dnia, w jednej 6+5, w drugiej 6+4 jeśli dobrze pamiętam i było widać pęcherzyk z zarodkiem i za drugim razem na pewno serduszko, bo był dobry sprzęt, za pierwszym razem nie pamiętam.
    Teraz idę na wizytę 6+5, wypada mi to 30 sierpnia więc dam ci znać czy było coś widać i tym razem :)

rfxg9jcgzbzrvpp9.png
  • Ola_Pola Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Daj znać :)

ckaiyx8dv7bnq9lq.png
  • AM89 Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w równo w 6 tygodniu. Było widać zarodek ♥️♥️♥️ za tydzień tj. 1.09 będę miała kolejne USG gdzie ma być widoczne serduszko to będzie 7t + 3 d

• Monika:) Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, byłam dzisiaj na wizycie, przyspieszyła mi się i zamiast 6+5 poszłam 6+2 i było widać zarodek i serduszko :)

rfxg9jcgzbzrvpp9.png
  • AM89 Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Monika 😉

Monika:) lubi tę wiadomość

• Majetta Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    im później tym lepiej.

Poprzednim razem test zrobiłam jakoś tydzień po spodziewanej miesiączce, zrobiłam od razu betę, wyszła wysoka (1000) i po tygodniu poszłam do lekarza... nie było absolutnie nic widać i lekarz nastraszył mnie ciążą pozamaciczną, kilka dni później był pęchęrzyk widoczny na usg i lekarz nastraszył pustym jajem płodowym, po kilku dniach był zarodek.

Teraz test zrobiłam również tydzień po spoedziawenej miesiączce, czekam na betę a do lekarza umówiłam się na za 3 tygodnie, żeby już sie nie stresować.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ