Kiedy pierwszy raz do ginekologa?
-
Cześć. Ostatnią miesiączkę miałam 23 lipca. Owulacja wypadła 5 sierpnia. 15 sierpnia na teście miałam już cień cienia, z dnia na dzień coraz mocniejszy. Beta zrobiona. Przyrost był ok. Progesteron też. Proszę o informację czy jeśli umówioną jestem do ginekologa na pierwszą wizytę na 7 września tj. 6 tydz +4 dni ciąży to będzie już możliwe potwierdzenie ciąży?
-
Myślę że tak Podobno na USG widać coś od wartości bety 1600, ale to pewnie zależy od aparatu. Z własnego doświadczenia:
w obu poprzednich ciążach byłam właśnie koło tego dnia, w jednej 6+5, w drugiej 6+4 jeśli dobrze pamiętam i było widać pęcherzyk z zarodkiem i za drugim razem na pewno serduszko, bo był dobry sprzęt, za pierwszym razem nie pamiętam.
Teraz idę na wizytę 6+5, wypada mi to 30 sierpnia więc dam ci znać czy było coś widać i tym razem -
im później tym lepiej.
Poprzednim razem test zrobiłam jakoś tydzień po spodziewanej miesiączce, zrobiłam od razu betę, wyszła wysoka (1000) i po tygodniu poszłam do lekarza... nie było absolutnie nic widać i lekarz nastraszył mnie ciążą pozamaciczną, kilka dni później był pęchęrzyk widoczny na usg i lekarz nastraszył pustym jajem płodowym, po kilku dniach był zarodek.
Teraz test zrobiłam również tydzień po spoedziawenej miesiączce, czekam na betę a do lekarza umówiłam się na za 3 tygodnie, żeby już sie nie stresować.07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -