X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kochanie jestem w ciąży !
Odpowiedz

Kochanie jestem w ciąży !

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przyszłe Mamusie :)
    Mój malzonek jeszcze nie wie, czekam dziś na wizytę u lekarza, by mieć pewność że wszystko w porządku. Plan jest na święta by test ciążowy, usg (jeśli będzie już coś widać) i spiochy bądź buciki zapakować- zrobić mu gniazdo, gdzieś je schować i bedzie je szukał, u nas na Śląsku zajączek zostawia w gnieździe prrzenty-moze to dziecinne ale co tam. W końcu bedziemy miec dziecko. Mam nadzieje że wytrzymam do świąt bo to jeszcze 1,5 tygodnia. Dajcie znać w jaki Wy sposób przekazylyscie tę radosna nowinę :)

• Magdalena 94 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetny pomysł:) gdybym nie była zaskoczona ciążą to też bym coś ciekawego wymyśliła:D ja swojego poinformowałam swoim wyrazem twarzy:P

• sznurowka Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam mężowi wręczyć kartkę i napisać w niej wierszyk (nawet już go wymyśliłam) oznajmiający o dziecku i do tego wkleić lub pokazać test ciążowy. Oczywiście jak przyszło co do czego to wyszło tak, że jak zrobiłam test jakoś o 7 rano w niedzielę i wyszedł pozytywny to mu od razu pokazałam :P Nie wytrzymałam nawet tych 2 dni do wizyty u lekarza (bo chciałam po wizycie powiedzieć).

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wytrzymałam i od razu powiedziałam. Zrobiłam test rano będąc w pracy i zadzwoniłam do niego, aby do mnie szybko przyjechał ...i przy okazji kupił jeszcze jeden test, bo nigdy nic nie wiadomo :P

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sznurowka wrote:
    Ja chciałam mężowi wręczyć kartkę i napisać w niej wierszyk (nawet już go wymyśliłam) oznajmiający o dziecku i do tego wkleić lub pokazać test ciążowy. Oczywiście jak przyszło co do czego to wyszło tak, że jak zrobiłam test jakoś o 7 rano w niedzielę i wyszedł pozytywny to mu od razu pokazałam :P Nie wytrzymałam nawet tych 2 dni do wizyty u lekarza (bo chciałam po wizycie powiedzieć).

hah a jaki to wierszyk ?

• sznurowka Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia wrote:
    hah a jaki to wierszyk ?
    Po angielsku, bo oboje angliści i łatwiej się rymowało ;) w wolnym tłumaczeniu mężu drogi, mam dla ciebie super wieści, za około 8 miesięcy będziesz miał w domku nowe maleństwo ;)

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny nie wiem co robić, tak mnie korci żeby powiedzieć mojemu mężowi że jestem w ciąży ale z drugiej strony boję się powtórki że znów coś bedzie nie tak - staram się myśleć pozytywnie, ale jeśli nie daj Boże coś się wydarzy i znów bede musiała jechać do szpitala na zabieg puk puk odpukać to i tak bede mu musiała o tym powiedziec...co robić ? :( chciałam mu dać prezent na zajączka...do lekarza idę we wtorek...

• Leticia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia, do szpitala do będziesz jechać dopiero za kilka miesięcy na poród i to jest jedyny możliwy scenariusz! :)
    Ja mężowi powiedziałam w chwili, w której sama się dowiedziałam, ale Twój pomysł też jest super. Zrób jak uważasz, przecież niezależnie co postanowisz mąż będzie mega szczęśliwy :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia tu jest mały problem że ostatnio podczas rozmowy o dziecku sam stwierdził że narazie nie chce- powod brak funduszy gdzie oby dwoje dobrze zarabiamy i miesiecznie jestesmy w stanie jeszcze odłożyć ale ja wiem że to obawa przed rozczarowaniem-pierwsza ciaze poroniłam-wtedy się mega cieszył powiedziałam mu odrazu jak sie dowiedziałam i o 1 w nocy po rodzinie wariat wydzwaniał :P . Wierzę w to że bedzie dobrze,musi być. Już raz Bozia mnie opuściła to drugi raz nie może, a jestem bardzo wierzącą osobą, ale kurcze tak wolalabym żeby już wiedział ale z drugiej strony prezent w zajączka :) ach no nie wiem...

• Leticia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, w gruncie rzeczy to, czy powiedzieć o dziecku teraz czy za tydzień to słodki dylemat, a nie powód do zmartwień ;) Więc tak o tym myśl!
    A to, że powiedział, że na razie nie chce dziecka... może powiedział tak po to, żebyś nie czuła presji, że on czeka i się nie udaje?

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz rację, ach ja lubię sobie stwarzać niepotrzebnie problemy...ach ta baba :D

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ