X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża mdlości i opieka nad małym szkrabem w domu
Odpowiedz

kolejna ciąża mdlości i opieka nad małym szkrabem w domu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolina30 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy sa tu mamusie ktore mialy praktycznie rok po roku dzieci,
    w pierwszej ciazy nie mialam az takich mdlosci ale teraz z drugim to jest koszmar codziennie i od rana do wieczora i jeszcze opieka nad moim dzieckiem 9,5 ms, szukam wsparcia , jak sobie radzicie?

74di4z17q2rryrdy.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pomogly opaski na nadgarstki przeciw chorobie lokomocyjnej. Wymioty ustapily z dnia na dzien a mdlosci malaly przez okolo tydzien. Teraz juz 3trym leci, jakos przezylam, ale niestety caly pierwszy trym zylam w nieswiadomosci ze takie opaski wogole istnieja a synkiem trzeba bylo sie zajmowac. Pomogly mi bardzo.

• paulin Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości wieczorem jak mój roczniak śpi ale tak do zwariowania w pierwszej ciąży też tak miałam że nie mogłam się doczekać kiedy pójdę spać bo nie będę nic czuć. Ale jestem okropnie zmęczona tydzień temu przeszliśmy ząbkowanie dosyć poważnie a teraz mały ma katar i nie męczy się w nocy i my też. Rezultatem tego jest że jestem mega nie wyspana oprócz tego synek jeszcze nie chodzi i czasem musze go nosić ale trzeba dać radę. Głowa do góry po 3 mies powinno przejść

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • Andie Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciąży wymiotowałam od 6 tc do samego końca teraz mały ma 6 miesięcy a ja 10tc i znowu od miesiąca wymioty, mąż za granicą i sama nie wiem jak sobie daje rade, ale jakoś trzeba

f2wli09kgp0kv2eg.png

setcgqq4rg8xk74u.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co WY jecie przy takich mdlosciach i wymiotach??

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idealny wątek dla mnie :-) Co prawda nie będę miała dzieci rok po roku, ale moja córeczka ma teraz 13 miesięcy, a ja jestem w 22-gim tygodniu ciąży, czyli różnica między moimi pociechami będzie 17-18 miesięcy, gdy już drugi maluch przyjdzie na świat.
    Jeśli chodzi o nudności ja miałam na szczęście odwrotną zależność. W pierwszej ciąży byłam struta do 17-tego tygodnia, teraz w drugiej może miałam z 5 gorszych dni i to jeszcze przypadło w weekend, gdy mój mąż mógł przejąć opiekę nad córką. Szczęściara ze mnie. W pierwszej ciąży nie jadłam praktycznie nic, nie byłam w stanie. Przez pierwsze tygodnie wciskałam jedynie sucharki, krążki ryżowe, wodę i herbatę. Później po 12-tym tygodniu ratowały mnie pierniki i wszystko co z imbirem. Korzeń świeżego imbiru wkrajałam też do herbaty. Czasem pomagały mi ogórki w occie, choć to niezbyt zdrowe, ale mocny smak zagłuszał nudności. Gdy było bardzo źle brałam przepisany przez lekarza lek o nazwie Cyclizine. Brałam to tylko w skrajnych przypadkach. Nie powiem, lek działał na mnie idealnie, ale ja nie chciałam brać leków, będąc w ciąży, więc wzięłam go może z 3 razy. Nie jestem pewna czy ten lek jest dostępny w Polsce, pewnie tak, choć pod inną nazwą. Wiem natomiast, że nasi lekarze nie są chętni, by go przepisywać kobiecie w ciąży. W Irlandii lekarze uważają, że po co kobieta ma się męczyć. Wszystko oczywiście musi być brane w granicach normy i pod kontrolą lekarza.

• Karolina30 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche sie mdlosci zmniejszyly ale apetytu dalej nie mam narazie nie ide z wagą do przodu tylko do tyłu a tu 10 tc. jeszcze sie choroba przypałętala to juz wogole ponad tydzien juz sie męcze i niestety z antybiotykiem.wciskam na sile cos bo jak mam pusty żołądek to jeszcze gorzej muli, krakersy srednio pomagały...dzieki za odpowiedzi

74di4z17q2rryrdy.png
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast jak jestem głodna to mnie okropnie mdli a głodna jestem cały czas na szczęście jestem bardzo szczupła aż za bardzo więc nie czuje wyrzutów że cały czas podjadam a przytyłam dopiero 2 kg :-D ale już lepiej chyba powolutku przechodzą dolegliwości natomiast dziś zaczęła się migrena fatalnie się czuje

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina i jak się czujesz? Nudności nieco ustąpiły?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ