kolejna ciąża mdlości i opieka nad małym szkrabem w domu
-
czy sa tu mamusie ktore mialy praktycznie rok po roku dzieci,
w pierwszej ciazy nie mialam az takich mdlosci ale teraz z drugim to jest koszmar codziennie i od rana do wieczora i jeszcze opieka nad moim dzieckiem 9,5 ms, szukam wsparcia , jak sobie radzicie? -
Mnie pomogly opaski na nadgarstki przeciw chorobie lokomocyjnej. Wymioty ustapily z dnia na dzien a mdlosci malaly przez okolo tydzien. Teraz juz 3trym leci, jakos przezylam, ale niestety caly pierwszy trym zylam w nieswiadomosci ze takie opaski wogole istnieja a synkiem trzeba bylo sie zajmowac. Pomogly mi bardzo.
-
Ja mam mdłości wieczorem jak mój roczniak śpi ale tak do zwariowania w pierwszej ciąży też tak miałam że nie mogłam się doczekać kiedy pójdę spać bo nie będę nic czuć. Ale jestem okropnie zmęczona tydzień temu przeszliśmy ząbkowanie dosyć poważnie a teraz mały ma katar i nie męczy się w nocy i my też. Rezultatem tego jest że jestem mega nie wyspana oprócz tego synek jeszcze nie chodzi i czasem musze go nosić ale trzeba dać radę. Głowa do góry po 3 mies powinno przejść
-
nick nieaktualnyIdealny wątek dla mnie Co prawda nie będę miała dzieci rok po roku, ale moja córeczka ma teraz 13 miesięcy, a ja jestem w 22-gim tygodniu ciąży, czyli różnica między moimi pociechami będzie 17-18 miesięcy, gdy już drugi maluch przyjdzie na świat.
Jeśli chodzi o nudności ja miałam na szczęście odwrotną zależność. W pierwszej ciąży byłam struta do 17-tego tygodnia, teraz w drugiej może miałam z 5 gorszych dni i to jeszcze przypadło w weekend, gdy mój mąż mógł przejąć opiekę nad córką. Szczęściara ze mnie. W pierwszej ciąży nie jadłam praktycznie nic, nie byłam w stanie. Przez pierwsze tygodnie wciskałam jedynie sucharki, krążki ryżowe, wodę i herbatę. Później po 12-tym tygodniu ratowały mnie pierniki i wszystko co z imbirem. Korzeń świeżego imbiru wkrajałam też do herbaty. Czasem pomagały mi ogórki w occie, choć to niezbyt zdrowe, ale mocny smak zagłuszał nudności. Gdy było bardzo źle brałam przepisany przez lekarza lek o nazwie Cyclizine. Brałam to tylko w skrajnych przypadkach. Nie powiem, lek działał na mnie idealnie, ale ja nie chciałam brać leków, będąc w ciąży, więc wzięłam go może z 3 razy. Nie jestem pewna czy ten lek jest dostępny w Polsce, pewnie tak, choć pod inną nazwą. Wiem natomiast, że nasi lekarze nie są chętni, by go przepisywać kobiecie w ciąży. W Irlandii lekarze uważają, że po co kobieta ma się męczyć. Wszystko oczywiście musi być brane w granicach normy i pod kontrolą lekarza. -
troche sie mdlosci zmniejszyly ale apetytu dalej nie mam narazie nie ide z wagą do przodu tylko do tyłu a tu 10 tc. jeszcze sie choroba przypałętala to juz wogole ponad tydzien juz sie męcze i niestety z antybiotykiem.wciskam na sile cos bo jak mam pusty żołądek to jeszcze gorzej muli, krakersy srednio pomagały...dzieki za odpowiedzi
-
Ja natomiast jak jestem głodna to mnie okropnie mdli a głodna jestem cały czas na szczęście jestem bardzo szczupła aż za bardzo więc nie czuje wyrzutów że cały czas podjadam a przytyłam dopiero 2 kg ale już lepiej chyba powolutku przechodzą dolegliwości natomiast dziś zaczęła się migrena fatalnie się czuje
-
nick nieaktualny
-