Kosmetyki w ciązy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja normalnie maluję włosy co miesiąc - tak jak przed ciążą. Farba z amoniakiem czy bez - to mit. Chodzi o to, aby nie nawdychać się oparów czyt. nie wąchać miseczki z farbą. Dlatego najlepiej jest farbować włosy w pomieszczeniu gdzie możemy otworzyć okno lub zapewnić przewiew/ otwarte drzwi.
Podobnie sprawa ma się z malowaniem paznokci czy używaniem zmywacza - nie chodzi o kontakt substancji z naszą skórą a wdychanie oparów.
Źródło informacji: lekarz dermatolog; inżynier i kontroler jakości w znanej firmie kosmetycznej.uska31, Macey lubią tę wiadomość
-
Witam SŁońca:) moja skóra w czasie ciąży jest bardzo przesuszona więc u mnie ostrożnie z makijażem. Co do nawilżania polecam olej kokosowy zimnotłoczony o naturalnym zapachu kokosa ( dobry jako krem do całego ciała , demakijażu, olejowania włosów). Siostra też stosuje od urodzenia córki do nawilzania ciałka małej i poleca!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 19:28
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWilka wrote:Ja normalnie maluję włosy co miesiąc - tak jak przed ciążą. Farba z amoniakiem czy bez - to mit. Chodzi o to, aby nie nawdychać się oparów czyt. nie wąchać miseczki z farbą. Dlatego najlepiej jest farbować włosy w pomieszczeniu gdzie możemy otworzyć okno lub zapewnić przewiew/ otwarte drzwi.
Podobnie sprawa ma się z malowaniem paznokci czy używaniem zmywacza - nie chodzi o kontakt substancji z naszą skórą a wdychanie oparów.
Źródło informacji: lekarz dermatolog; inżynier i kontroler jakości w znanej firmie kosmetycznej.
Ja zdecydowanie farbę do włosów odradzam i odradzam rady kogoś,kto robi cokolwiek na swoje(nie tylko swoje) ryzyko.
Są szamponetki-co za problem zastąpić nimi farbę i po co naraz dzieciaczka na szkodliwa chemię -przeciez to my jestesmy odpowiedzialne za jego rozwój,a użycie farby ,bo mamy odrost,to nie jest dobra wymówka...
Ja farbowalam włosy co dwa tygodnie przed ciąża. Zaszlam w ciaze i natychmiast odstawilam farbę na rzecz szamponu koloryzujacego. Fakt-nie jest to to samo co farba,ale wiem,ze nie zrobiłam w ciazy NIC czym zaryzykowalabym zdrowiem dziecka.
Chyba o to tu chodzi,a nie o to,żeby piekna miss. To jest tylko 9miesiecy. Warto przeczekać ten czas,żeby cieszyć sie zdrowym dzieckiem Po urodzeniu sie weźmiemy za siebie ostro
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydddodiii wrote:Olej kokosowy można kupic w sklepie spożywczym -markecie
Ja akurat nie bardzo go lubię,bo jest strasznie tłusty Ale każda z nas lubi co innego
dzieki za info, ja wyprobuje - zobaczymy jak zadziala jak tak czytalam, to strasznie duzo ma zastosowan taki olej, i w kosmetyce i w zywnosci wiec dla mnie na plus...
cere ogolnie mam mieszana, ale odkad zaszlam w ciaze - widac roznice - stala sie bardziej sucha -
Anna255 wrote:gdzie mozna taki olej kokosowy zakupic?
http://olejowyraj.pl/shop/olej-kokosowy/23-olej-kokosowy-340-ml.html
Co do rozeznania się z kosmetykami polecam blog świetnej kobiety. Kompendium wiedzy o składzie kosmetyków dla mam i dzieciuchów :
http://www.srokao.pl/
Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywlasnie dzis zakupilam ten olej kokosowy - uwielbiam kokos, wiec super Faktycznie jest tlusty, no ale tak pieknie pachnial, ze cala sie nim wysmarowalam haha
twarz bede smarowac co kilka dni, bo nie chce sie ciagle swiecic, ale brzuch i piersi - super sprawa... no i zdrowy dla dziecka itd
mam zakupiony krem z filtrem, ale bede go uzywac jak dotrwam do 4 smiesiaca, poki co olej kokosowy gora hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 13:29
Moniaa, uska31 lubią tę wiadomość
-
Czy ktoś miał problem z trądzikiem ? Jak sobie z nim poradziłaś ?
Byłam u dermatologa i dostałam Zineryt a potem czytam że owszem można stosować ale nie jest wskazany. Ktoś stosował ?
Zwariować można. Co chwilę się dowiaduje że nie można takich..czy takich kremów. -
nick nieaktualnycanton wrote:Czy ktoś miał problem z trądzikiem ? Jak sobie z nim poradziłaś ?
Byłam u dermatologa i dostałam Zineryt a potem czytam że owszem można stosować ale nie jest wskazany. Ktoś stosował ?
Zwariować można. Co chwilę się dowiaduje że nie można takich..czy takich kremów.
na tradzik polecam mydlo BARWA SIARKOWA. Kupilam je niedawno i super dziala mi na cere - a mam tradzikowa, sklonna do wypryskow. Nawet pory sie zmniejszyly. Mydlo koszt 6 zl, jedyny minus to zapach, ale da sie przezyc - no i z tego co czytalam na necie, mozna stosowac w ciazy. Bardzo polecamcanton lubi tę wiadomość
-
polecam też olek babassu dla osób które nie lubią tłustości oleju kokosowego. Ten olej dla odmiany szybko sie wchłania
Właściwości olejku:
mocno zmiękczające
nawilżające
przeciwzmarszczkowe
przeciwdziałające rozstępom \
Sa na allegro tłoczone na zimno, nierafinowane 100%pure