WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kosmetyki w ciązy
Odpowiedz

Kosmetyki w ciązy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czasie ciąży stosuje do makijażu tylko kosmetyki mineralne Earthnicity bo nie zawierają żadnych skladników które mogłyby zaszkodzić skórze i dzidziusiowi :) A kosmetyki te są naprawde świetnej jakości i mają dobry wplyw na cere

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała sobie za tydzień czasu zrobić pasemka waham się nie powiem ale te moje odrosty...:(

Z moja córcia w ogóle nic nie robiłam z włosami i miałam odrosty na pól glowy ale widzę ze dziewczyny farbują włosy i jest ok.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbuję od początku ciąży co miesiąc, używam farb bez amoniaku i dziecko rozwija się prawidłowo ;) Paznokcie też maluję :D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • [email protected] Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o kremach do twarzy przeciw zmarszczkowych używam na dzień i na noc ale mam straszne wyrzuty sumienia, żeby nie zrobić nimi krzywdy dziecku. Tak bardzo je lubię a codziennie zastanawiam się czy z nich nie zrezygnować

Marta84
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie używam nic p/zmarszczkowego (składy przerażające), p/trądzikowego też nie.. poczytałam sobie na blogu "Sroka o..." i odstawiłam - nie wiem ile w tym prawdy, ale po co mam się stresować :)

vhyHp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a jaki krem do twarzy uzywacie w I trymestrze, bo wiekszosc dla kobiet w ciazy zalecana od II trymestru dopiero. Slyszalam o kremie nivea, ale on przeciez tlusty jest :/

doradzcie, moze podajcie nazwy kremow jakich wy uzywacie itd :)

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie maluję włosy co miesiąc - tak jak przed ciążą. Farba z amoniakiem czy bez - to mit. Chodzi o to, aby nie nawdychać się oparów czyt. nie wąchać miseczki z farbą. Dlatego najlepiej jest farbować włosy w pomieszczeniu gdzie możemy otworzyć okno lub zapewnić przewiew/ otwarte drzwi.
    Podobnie sprawa ma się z malowaniem paznokci czy używaniem zmywacza - nie chodzi o kontakt substancji z naszą skórą a wdychanie oparów.
    Źródło informacji: lekarz dermatolog; inżynier i kontroler jakości w znanej firmie kosmetycznej.

uska31, Macey lubią tę wiadomość

• uska31 Znajoma

Wysłany: 6 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam SŁońca:) moja skóra w czasie ciąży jest bardzo przesuszona więc u mnie ostrożnie z makijażem. Co do nawilżania polecam olej kokosowy zimnotłoczony o naturalnym zapachu kokosa ( dobry jako krem do całego ciała , demakijażu, olejowania włosów). Siostra też stosuje od urodzenia córki do nawilzania ciałka małej i poleca!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 19:28

8p3oskjoexkqft2a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie mozna taki olej kokosowy zakupic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:
    Ja normalnie maluję włosy co miesiąc - tak jak przed ciążą. Farba z amoniakiem czy bez - to mit. Chodzi o to, aby nie nawdychać się oparów czyt. nie wąchać miseczki z farbą. Dlatego najlepiej jest farbować włosy w pomieszczeniu gdzie możemy otworzyć okno lub zapewnić przewiew/ otwarte drzwi.
    Podobnie sprawa ma się z malowaniem paznokci czy używaniem zmywacza - nie chodzi o kontakt substancji z naszą skórą a wdychanie oparów.
    Źródło informacji: lekarz dermatolog; inżynier i kontroler jakości w znanej firmie kosmetycznej.
    Bardziej chyba chodzi o to,ze farba jak dostanie sie do krwiobiegu,to ... lepiej nie mówić...a dostac sie może,bo czasem na skórze glowy powstają ranki,o których nawet nie wiemy.
    Ja zdecydowanie farbę do włosów odradzam i odradzam rady kogoś,kto robi cokolwiek na swoje(nie tylko swoje) ryzyko.
    Są szamponetki-co za problem zastąpić nimi farbę i po co naraz dzieciaczka na szkodliwa chemię -przeciez to my jestesmy odpowiedzialne za jego rozwój,a użycie farby ,bo mamy odrost,to nie jest dobra wymówka...
    Ja farbowalam włosy co dwa tygodnie przed ciąża. Zaszlam w ciaze i natychmiast odstawilam farbę na rzecz szamponu koloryzujacego. Fakt-nie jest to to samo co farba,ale wiem,ze nie zrobiłam w ciazy NIC czym zaryzykowalabym zdrowiem dziecka.
    Chyba o to tu chodzi,a nie o to,żeby piekna miss. To jest tylko 9miesiecy. Warto przeczekać ten czas,żeby cieszyć sie zdrowym dzieckiem :-) Po urodzeniu sie weźmiemy za siebie ostro :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Olej kokosowy można kupic w sklepie spożywczym -markecie :-)
    Ja akurat nie bardzo go lubię,bo jest strasznie tłusty :P Ale każda z nas lubi co innego :-)

Anna255 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Olej kokosowy można kupic w sklepie spożywczym -markecie :-)
    Ja akurat nie bardzo go lubię,bo jest strasznie tłusty :P Ale każda z nas lubi co innego :-)

dzieki za info, ja wyprobuje - zobaczymy jak zadziala ;) jak tak czytalam, to strasznie duzo ma zastosowan taki olej, i w kosmetyce i w zywnosci :) wiec dla mnie na plus...

cere ogolnie mam mieszana, ale odkad zaszlam w ciaze - widac roznice - stala sie bardziej sucha <3

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Anna ja używam takiego :) polecam mooocno. Nie wiem ile kosztuje przesyła ze sklepu. Bo ja akurat jestem z Białegostoku, a ten olej jest wytwarzany pod miastem, więc w wielu sklepach można go znaleźć na półkach.

http://olejowyraj.pl/shop/olej-kokosowy/23-olej-kokosowy-340-ml.html

Co do rozeznania się z kosmetykami polecam blog świetnej kobiety. Kompendium wiedzy o składzie kosmetyków dla mam i dzieciuchów :) :

http://www.srokao.pl/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie dzis zakupilam ten olej kokosowy - uwielbiam kokos, wiec super :) Faktycznie jest tlusty, no ale tak pieknie pachnial, ze cala sie nim wysmarowalam haha

twarz bede smarowac co kilka dni, bo nie chce sie ciagle swiecic, ale brzuch i piersi - super sprawa... :) no i zdrowy dla dziecka itd <3

mam zakupiony krem z filtrem, ale bede go uzywac jak dotrwam do 4 smiesiaca, poki co olej kokosowy gora haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 13:29

Moniaa, uska31 lubią tę wiadomość

• Pinesska Debiutantka

Wysłany: 18 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej kokosowy to mój nr 1. Używałam go jeszcze przed ciążą i nadal stosuję. Podwójna korzyść bo ciało jest już do niego przyzwyczajone a poza tym jest naturalny i świetnie nawilża :)

• canton Koleżanka

Wysłany: 15 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś miał problem z trądzikiem ? Jak sobie z nim poradziłaś ?
    Byłam u dermatologa i dostałam Zineryt a potem czytam że owszem można stosować ale nie jest wskazany. Ktoś stosował ?
    Zwariować można. Co chwilę się dowiaduje że nie można takich..czy takich kremów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    canton wrote:
    Czy ktoś miał problem z trądzikiem ? Jak sobie z nim poradziłaś ?
    Byłam u dermatologa i dostałam Zineryt a potem czytam że owszem można stosować ale nie jest wskazany. Ktoś stosował ?
    Zwariować można. Co chwilę się dowiaduje że nie można takich..czy takich kremów.

na tradzik polecam mydlo BARWA SIARKOWA. Kupilam je niedawno i super dziala mi na cere - a mam tradzikowa, sklonna do wypryskow. Nawet pory sie zmniejszyly. Mydlo koszt 6 zl, jedyny minus to zapach, ale da sie przezyc - no i z tego co czytalam na necie, mozna stosowac w ciazy. Bardzo polecam :)

canton lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. No wlasnie skad mam wiedziec ze kremy ktore uzywam sa dobre w ciazy ?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • uska31 Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam też olek babassu dla osób które nie lubią tłustości oleju kokosowego. Ten olej dla odmiany szybko sie wchłania
    Właściwości olejku:
    mocno zmiękczające
    nawilżające
    przeciwzmarszczkowe
    przeciwdziałające rozstępom \
    Sa na allegro tłoczone na zimno, nierafinowane 100%pure

8p3oskjoexkqft2a.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ