X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Krwawienie w 6tc
Odpowiedz

Krwawienie w 6tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzarusia wrote:
    Ja teraz strasznie krwawie. Nie nadążam podpasek zmieniać. No ale w końcu lekarz nie widzi nic niepokojącego.

Samo krwawienie to nic. Wyobraź sobie, że jajo płodowe z zarodkiem jest tak wgryzione w ściankę macicy, że musiałabyś mieć mega odczuwalne skurcze, żeby to poruszyć. Przypuszczam, że to krwiak - one często na USG są niewidoczne kiedy są świeże, a za kilka dni/tydzień już go zobaczą. Sama miałam podobną sytuację w tej ciąży. We krwi mogą się pojawiać czerwone nitki - jest to zabarwiony śluz - jak weźmiesz go pod palce to się rozmyje, a tkanka poroniona, jak weźmiesz ją w rękę to masz takie odczucie jakbyś dotykała kawałek świeżej wątróbki - ona się nie rozmyje pod palcami. - Możesz sobie to kontrolować jeśli się stresujesz.

U nas na czerwcówkach jest jedna dziewczyna - Welonka, która krwawiła tak długo i mocno, że przeleżała ileś tygodni w szpitalu, a na pierwszym USG okazało się, że dziecku świecą się jelitka, od krwi, której się nałykał w jej macicy. Aktualnie dziewczyna szykuje się do porodu - ma dokładnie ten sam wiek ciąży co ja :)

Więc postaraj się wyluzować - czasem niestety takie sytuacje kogoś dopadną, ale nie jest to wyrok, naprawdę. Wiem, że się stresujesz i jest Ci ciężko, ale to minie, zobaczysz.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzarusia, jak Ci minęła noc?..

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Dzarusia Znajoma

Wysłany: 12 maja 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc przespana aczkolwiek obudziłam się wcześnie i już nie mogłam zasnąć. Rano wypłakałam się mężowi i mi przeszło. Total luz. Wypoczywam i myślę pozytywnie

IVF 14.04.2018r.
    Gabriel w drodze- termin 31.12.2018r
  • Dzarusia Znajoma

Wysłany: 16 maja 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG. Mam krwiaka około 5 cm. Zlokalizowany przy ujściu szyjki macicy.
    Mam odpoczywać...
    Maleństwo ma 1 cm.
    Trochę dzisiaj się nachodziłam co wzmorzyło krwawienie- nie powiem że się nie martwię.

IVF 14.04.2018r.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzarusia wrote:
    Jestem po USG. Mam krwiaka około 5 cm. Zlokalizowany przy ujściu szyjki macicy.
    Mam odpoczywać...
    Maleństwo ma 1 cm.
    Trochę dzisiaj się nachodziłam co wzmorzyło krwawienie- nie powiem że się nie martwię.

Nie martw się - krwiaki zwykle same się wchłaniają i nie są groźne - sam zniknie w 2 trymestrze, jak pojawi się łożysko :) Nie musisz non-stop leżeć, ale oszczędzaj się i broń Boże nic nie dzwigaj! Dostałaś leki? Duphaston albo Luteina?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro dzidzia rośnie i serce bije wszystko się uda, ja też mam krwiaka, co prawda malutkiego ale po wczorajszej wizycie wiem już że się wchłania :) I tak też będzie u Ciebie, potrzeba czasu. Co do leków osobiście polecam luteinę, ma dużo mniejsze działania uboczne niż ten nieszczęsny duphaston-oba przetestowałam.

• Dzarusia Znajoma

Wysłany: 17 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam luteine dopochwowo i pod język ale dopochwowo nie zawsze mogę wtyknąć. Staram się leżeć. Na zakupy chodzę z kimś. Mamy w domu komunie w niedzielę ale mam obstawę pomocników więc dajemy radę ;) wczoraj się nałaziłam i dzisiaj leci mocniej. Zastanawiam się czy lepiej jak leci czy lepiej jak nie? Może się jakoś opróźnia

IVF 14.04.2018r.
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj! U mnie Plamienia pojawiło się od 8 tc i trwa do dziś czyli 10tc. Wg USG z dzieckiem ok, brak krwiaka, serduszko bije. Ale skąd to Plamienia to nie wiadomo. Staram się nie panikować ale ciężko bo jedna ciążę straciłam . Co do Krwiakow to z tego co wiem to lepiej jak leci żeby się oczyścić. Na SOR zalecili spokój bo nerwy też działają na niekorzyść ale łatwo powiedzieć :)

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam tak samo.Rano wstalam,zywo czerwona krew sporo.Poziej skrzep duzy i do dzis jest spokoj.Wcale nie bolał i nie boli mnie brzuch.Dzis dopiero ginekolog.To by byl 6tydzien.Ale przy poronieniu chyba bym krwawila wiecej a tu tylko jednorazowa akcja.

relg3e5ejwatx9hx.png
  • kania85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzarusia i jak się rozwinęła sytuacja?wchłonął się dziad?

p19us65gg3ryctfo.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz :-(
    11.02.2019 Synek 34 tydz <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    4.01 II (12dpo) beta HCG 18,200
    7.01 (15dpo) beta HCG 88,90
    9.01 (17dpo) beta HCG 268
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ