Krwiak w Ciąży .
-
' cześć mamusie !! 8 tydzień (7+2 z USG)
Wczoraj byłam na pierwszym USG . Było ono prywatnie bo lekarz z NFZ nie zalecił mi USG nie wiem z jakiej przyczyny ...
Jeśli chodzi o fasolkę to wszystko jest dobrze , zdrowa - serce pięknie bije .
Jednak zauważyła też kosmówkę z krwiakiem pozakosmówkowym 10mm .
Dzidzia jest wielkości 10,9 mm .
Pani doktor zaleciła bardzo dużo odpoczynku i leżenia , mało chodzenia i apsolutnie nie podnoszenie niczego .
Nie wiem co robić bo jak tu odpoczywać jak w domu 9 miesięczny synek jeszcze .
Podobno to bardzo poważne ...tak bardzo się martwię .. -
nick nieaktualnyTez jestem na chorobowym z powodu krwiaka. Plamilam na brazowo. Bylam na usg w tamtym tyg w srode. Od wczoraj nie mam juz plamien ale wiekszosc dnia spedzam na lezeniu. Staram sie nie dzwigac niczego i ogolnie nie przemeczac. Jutro mam usg kolejne i zobaczymy co bedzie.
-
Cześć dziewczyny!
Ja też mam to dziadostwo-krwiak podkosmówkowy 3,5cm x 2,8cm. Dostałam nakaz leżenia i odpoczywania, Duphaston 3x2 i Nospa forte 3x1.
Od 1,5tyg. leże i krwawię. przez pierwsze 5 dni miałam takie krwawienia jak przy normalnej @ dodatkowo wypadały ze mnie skrzepy wielkosci ok3-4cm (wierzę, że to części tego krwiaka,że po prostu się opróżnia)
Przy krwawieniu dokuczają mi czasem bóle krzyża i podbrzusza.
jutro ide na kontrole do gina to się coś dowiem. mam nadzieje, że fasolka ma się dobrze bo tydzień temu zaczeło nam bić serduszko
Agusia_pia lubi tę wiadomość
mama dwóch Aniołków [*] [*] -
Natka nadziei, bądź dobrej myśli! Takie krwiaki to dziadostwo, ale przy lekach i odpoczynku powinien się wchlonąć, trzymam kciuki! Ja przy swoim nie krwawiłam na szczęście.
Jutro idę na pierwszą wizytę, mam nadzieję, że tym razem nic takiego nie będę miećKazik - 04.08.2016
Aniołek -
Ja wylądowałam w szpitalu w 5t.6 d z krwawieniem jak miesiaczka i ze skrzepami.leżałam 3 dni w szpitalu. Wypuścili mnie, ale kazali leżeć. Caly czas plamiłam i po tyg sytuacja się powtórzyła. 5.09 byłam na usg i z dzidziusiem wszystko dobrze na razie. Ma 2 cm i serduszko ładnie bije. Jednak krwiak nadal jest
Mam nadzieję, że niedługo juz go nie będzie.
Trzymam za Was mocno kciuki żeby było dobrze ! -