X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Krwiak w kosmówce
Odpowiedz

Krwiak w kosmówce

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w 7 tc (6 t 1 d) i wczoraj na USG lekarz stwierdził krwiaka a nawet dwa małe w kosmówce.
    Dostałam luteinę dopochwowo i tyle. Nie plamiłam , zostało to wykryte przy USG.
    Czy któraś z Was miała krwiaka, czym to grozi, jak można leczyć, macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana po pierwsze watek podobny tu:
    https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/krwiak-na-macicy-a-ciaza,929.html

Po drugie, mi wykryli małego krwiaczka 13x14mm w obrebie kosmowki...25% w ciązy je ma i wchłaniają się zazwyczaj same do 20 tygodnia. Ja dostałam jeszcze do tego 1 tabletkę acard ( takie krwiaczki moga prognozowac zastoje w zylach) dlatego biore na lepszy przepływ krwi.
    Do tego nospa i duphaston, ale na pobolewanie podbrzysza.
    W poniedziałek byłam u innego ginia i nic nie widział, więc albo sie wchłonął, albo to naprawddę mało ważna rzecz :)
    Także nic sie nie martw, ale też nie forsuj...jednak jakby rósł, czy nie wchłaniał się czasem zalecane polegiwanie...tyle mojej wiedzy w temacie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 18:16

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lolka, szukałam tylko na I trymestrze i ogólnym w ciąży, ale poczytam tu.
    Na razie są malutkie, czyli mówisz,że nie ma obowiązku leżenia, bo mi gin nic nie mówiła

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam krwiaka 1 cm w 8 tygoniu ciąży ,oczywiście szybko po nim ślad zaginął ;p

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara a miałaś jakieś szczególne zalecenie by leżeć albo jakieś leki>

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ