X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Krwiak w kosmówce
Odpowiedz

Krwiak w kosmówce

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w 7 tc (6 t 1 d) i wczoraj na USG lekarz stwierdził krwiaka a nawet dwa małe w kosmówce.
    Dostałam luteinę dopochwowo i tyle. Nie plamiłam , zostało to wykryte przy USG.
    Czy któraś z Was miała krwiaka, czym to grozi, jak można leczyć, macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana po pierwsze watek podobny tu:
    https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/krwiak-na-macicy-a-ciaza,929.html

Po drugie, mi wykryli małego krwiaczka 13x14mm w obrebie kosmowki...25% w ciązy je ma i wchłaniają się zazwyczaj same do 20 tygodnia. Ja dostałam jeszcze do tego 1 tabletkę acard ( takie krwiaczki moga prognozowac zastoje w zylach) dlatego biore na lepszy przepływ krwi.
    Do tego nospa i duphaston, ale na pobolewanie podbrzysza.
    W poniedziałek byłam u innego ginia i nic nie widział, więc albo sie wchłonął, albo to naprawddę mało ważna rzecz :)
    Także nic sie nie martw, ale też nie forsuj...jednak jakby rósł, czy nie wchłaniał się czasem zalecane polegiwanie...tyle mojej wiedzy w temacie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 18:16

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lolka, szukałam tylko na I trymestrze i ogólnym w ciąży, ale poczytam tu.
    Na razie są malutkie, czyli mówisz,że nie ma obowiązku leżenia, bo mi gin nic nie mówiła

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam krwiaka 1 cm w 8 tygoniu ciąży ,oczywiście szybko po nim ślad zaginął ;p

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara a miałaś jakieś szczególne zalecenie by leżeć albo jakieś leki>

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ