X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Krwiak w kosmówce
Odpowiedz

Krwiak w kosmówce

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w 7 tc (6 t 1 d) i wczoraj na USG lekarz stwierdził krwiaka a nawet dwa małe w kosmówce.
    Dostałam luteinę dopochwowo i tyle. Nie plamiłam , zostało to wykryte przy USG.
    Czy któraś z Was miała krwiaka, czym to grozi, jak można leczyć, macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana po pierwsze watek podobny tu:
    https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/krwiak-na-macicy-a-ciaza,929.html

Po drugie, mi wykryli małego krwiaczka 13x14mm w obrebie kosmowki...25% w ciązy je ma i wchłaniają się zazwyczaj same do 20 tygodnia. Ja dostałam jeszcze do tego 1 tabletkę acard ( takie krwiaczki moga prognozowac zastoje w zylach) dlatego biore na lepszy przepływ krwi.
    Do tego nospa i duphaston, ale na pobolewanie podbrzysza.
    W poniedziałek byłam u innego ginia i nic nie widział, więc albo sie wchłonął, albo to naprawddę mało ważna rzecz :)
    Także nic sie nie martw, ale też nie forsuj...jednak jakby rósł, czy nie wchłaniał się czasem zalecane polegiwanie...tyle mojej wiedzy w temacie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 18:16

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lolka, szukałam tylko na I trymestrze i ogólnym w ciąży, ale poczytam tu.
    Na razie są malutkie, czyli mówisz,że nie ma obowiązku leżenia, bo mi gin nic nie mówiła

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam krwiaka 1 cm w 8 tygoniu ciąży ,oczywiście szybko po nim ślad zaginął ;p

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara a miałaś jakieś szczególne zalecenie by leżeć albo jakieś leki>

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ