X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kujący/piekący ból w podbrzuszu - pierwsze tygodnie ciąży/zagnieżdzenie - POWODY DO NIEPOKOJU?
Odpowiedz

Kujący/piekący ból w podbrzuszu - pierwsze tygodnie ciąży/zagnieżdzenie - POWODY DO NIEPOKOJU?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • morowa Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z mam tak miała w początkowej fazie ciąży? Pozytywny test, termin małpy mam na @. To moja druga ciąża, pierwsza prawie 11 lat temu - poród przez cc. Nie codziennie ale to już 3 raz jak czuje takie pieczenie/kłucie jak na kolkę macicy/podbrzusza. Wzięłam nospę. Czy też takie bóle miałyście? czy to normalne czy należy się niepokoić?

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mialam kilka tygodni... poki nie plamisz nie martw sie ;)

morowa lubi tę wiadomość

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie dzisiaj test pokazał II kreseczki, termin @ na wtorek, tj. 29.08 - dzisiaj właśnie czuję piekący ból w podbrzuszu, jakby na @ ale jednak trochę inny, takie jakby rozpieranie, rozpychanie od środka. Dodatkowo jak kichnę to czuję takie mocne ciągnięcie. Raczej jest to normalny objaw :)

morowa lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ewaewa Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie bóle. Raz w nocy aż mnie obudził taki mocny ból jak na okres, ale poboli i przestaje. Też myślę, że jeśli nie ma plamien to jest ok.

morowa lubi tę wiadomość

16uddqk3b2imk1zu.png
  • Marta Eni Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Mi właśnie dzisiaj test pokazał II kreseczki, termin @ na wtorek, tj. 29.08 - dzisiaj właśnie czuję piekący ból w podbrzuszu, jakby na @ ale jednak trochę inny, takie jakby rozpieranie, rozpychanie od środka. Dodatkowo jak kichnę to czuję takie mocne ciągnięcie. Raczej jest to normalny objaw :)

Oj tak... Wczoraj jak kichnęlam to aż z bólu zapiszczalam :P boli bardzo :)

Morowa też tak mam. Raz jeden jajnik, raz drugi :) jak na okres. Ale myślę, że dopóki plamienia nie ma to nie ma się czym martwić. Domek dla malucha się rozciąga :)

morowa lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 08.06.2017

3jgx9jcg7keojcck.png
  • morowa Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Mi właśnie dzisiaj test pokazał II kreseczki, termin @ na wtorek, tj. 29.08

No to mamy bliziutko siebie :-D

Dzięki dziewczyny, tak strasznie się martwię.

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta Eni oj tak, boli bardzo :D Aż dech zapiera :)

morowa ale super, mi belly wyliczyło początek 4 tyg, czyli jak u Ciebie 3tydz i 4 dni :D haha
    Dzisiaj test też pozytyw, więc niemożliwe, żeby 2x się pomylił :D Jutro lecę z rana na betę i zapisuje się do gina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 11:34

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam- ból skurczowy podbrzusza jak na @ tylko dużo słabszy i kłucie z lewej strony jakby jajnik? Bardzo sie tym martwie, zwlaszcza, że jestem po stracie.. I w poprzedniej ciazy tak nie mialam. A termin u gina dopiero za 2 tygodnie.. Pocieszcie
    Dodam, że to 5 tydzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 13:40

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ