Latanie samolotem na początku ciąży
-
Cześć dziewczyny
Jestem na samym początku ciąży (4-5 tydzień), a za 2 tyg mam zaplanowany urlop w Maladze (lot ok 4h). Teraz mam wątpliwości ;( chciałabym bardzo lecieć, ale boję się o maleństwo w tym kluczowym etapie pytałam lekarza i odradził ze względu na to, że mogę złapać jakiegoś wirusa od kogoś z samolotu. Czy macie jakieś doświadczenia z lataniem w I trymestrze? Lecieć czy sobie darować? Póki co czuję się bardzo dobrze.Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Hej , ja latałam po Europie na samym poczatku w 2 i 5 tyg ciazy , teraz zaczyna mi sie 7 i wszystko jest o k , a w przyszlym tyg lece do Holandii. Mi lekarz powiedział ze jak ciaza jest prawidłowa to mozna latac i jedyne co to sie nie stresowac , bo to najbardziej nie służy dziecku . Nie zalecane są długie loty , dlatego ja swoje do Stanów odwołałam . Ale takie po Europie , to ja mysle ze jest ok . Generalnie nie ma co dostawac paranoi, duzo sie usmiechaj to podstawaLadyJo
-
Wirusa to złapać możesz w autobusie, na ulicy, w pracy, w sklepie, w parku, w...
Dziwi mnie taka rada lekarza (o ile nie jest to podyktowane innymi względami, np. zagrożeniem ciąży).Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -