X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Latanie samolotem na początku ciąży
Odpowiedz

Latanie samolotem na początku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alassea Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jestem na samym początku ciąży (4-5 tydzień), a za 2 tyg mam zaplanowany urlop w Maladze (lot ok 4h). Teraz mam wątpliwości ;( chciałabym bardzo lecieć, ale boję się o maleństwo w tym kluczowym etapie :( pytałam lekarza i odradził ze względu na to, że mogę złapać jakiegoś wirusa od kogoś z samolotu. Czy macie jakieś doświadczenia z lataniem w I trymestrze? Lecieć czy sobie darować? Póki co czuję się bardzo dobrze.

Synek 16.12.2017 💙
    Córeczka 26.12.2019 ❤️
  • LadyJo Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , ja latałam po Europie na samym poczatku w 2 i 5 tyg ciazy , teraz zaczyna mi sie 7 i wszystko jest o k , a w przyszlym tyg lece do Holandii. Mi lekarz powiedział ze jak ciaza jest prawidłowa to mozna latac i jedyne co to sie nie stresowac , bo to najbardziej nie służy dziecku :). Nie zalecane są długie loty , dlatego ja swoje do Stanów odwołałam . Ale takie po Europie , to ja mysle ze jest ok . Generalnie nie ma co dostawac paranoi, duzo sie usmiechaj to podstawa :)

LadyJo
  • Justeck Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirusa to złapać możesz w autobusie, na ulicy, w pracy, w sklepie, w parku, w...

Dziwi mnie taka rada lekarza (o ile nie jest to podyktowane innymi względami, np. zagrożeniem ciąży).

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • Alassea Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) dzisiaj pójdę jeszcze do innego lekarza i zapytam się o to. Ta moja pani doktor chyba nie jest najlepsza :(

Synek 16.12.2017 💙
    Córeczka 26.12.2019 ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ