X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr lek clexane po co?
Odpowiedz

lek clexane po co?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • basiar85 Nowa

Wysłany: 18 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was dziewczyny. Byłam dzis na pierwszej wizycie u ginekologa. Ciąźa potwierdzona. Lekarz zapisał mi lek CLEXANE. Wiem ze to lek przeciwzakrzepowy. Przyjmowała go niedawno moja siostra bo miała noge w gipsie. Czy ktoras z Was może mi wyjaśnic dlaczego mam brac takie zastrzyki. Lekarz powiedzial mi ze wszystko ok jak na razie. Może ktoraś z Was też to przyjmowala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 12:08

basiar85
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. sama nie stosowalam ale znajoma miala zapisane te zastrzyki po 3 poronieniu z tym ze miala przeprowadzone jakies tam badania i na ich podstawie... podobno tez przy niedoborze bialka s jest podawany ale to pewnie juz zdazylas obczaic gdzies na necie:) mam rozumiec ze nie mialas zadnych konkretnych badan ktore sugerowalyby jakies niedobory lub zaburzenia i on tak o poprostu Ci na wizycie to zapisal? Podobno sa bezpieczne dla ciazy ale mimo wszystko mogl chociaz wyjasnic po co masz je brac prawda? Chyba ze juz mialas jakies poronienia? Pozdrawiam :)*

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ