Lekarz prowadzący ciążę
-
Drogie użytkowniczki,
mam taki może trochę głupi problem, ale to moja pierwsza ciąża i nie bardzo wiem na czym stoję. Problem mój polega na tym, że jestem już obecnie w 14 tygodniu ciąży i mam za sobą dwie wizyty u ginekolożki, bardzo sympatycznej zresztą, ale nie dała mi ona swojego numeru telefonu. Nie wpisała się też na karcie ciąży jako lekarz prowadzący. Trochę mnie to niepokoi, zwłaszcza że już mam prawie 38 lat i zdaję sobie sprawę, że w tym wieku ciąża może być trudniejsza. Czy ja popełniłam błąd, że nie zapytałam czy zostanie moim lekarzem prowadzącym (myślałam że to oczywiste skoro do niej chodzę)? Czy może powinnam zmienić lekarza?
-
Cześć, jak dla mnie to bardzo dziwne, że lekarz nie wpisał się na karcie ciąży, skoro ja założył to raczej z automatu ja prowadzi. Ja bym dopytala na wizycie, natomiast pewnie na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza, nie wyobrażam sobie w takim czasie jak ciąża nie mieć pełnego zaufania, wizyt przed Tobą jeszcze bardzo dużo, kontakt telefoniczny według mnie też jest bardzo pomocny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 20:12
-
nick nieaktualny
-