X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Leki
Odpowiedz

Leki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • wijak Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamy. Rok temu poronilam :( a dzis znow jestem w ciazy w 7 tygodniu. Jestem taka szczesliwa chociaz tak bardzo sie boje kazdego dnia. Gin wypisal mi jod i kazal lykac 1 dziennie acard...ale to przeciez polopiryna...nie powinno sie lykac w ciazy. Wytlumaczyl mi ze to po to zeby sie skrzep w pepowinie nie utworzyl zapobiegawczo. Dodam ze mam 36 lat. Czy ktorejs z Was tez gin zalecil acard??? lykac czy skonsultowac z innym lekarzem??????????

wijak
  • wijak Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bede wdzieczna za kazda rade :)

wijak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wijak, zajrzyj proszę do wątku "Kolejna ciąża po poronieniu", tam masę dziewczyn właśnie po poronieniu przyjmowało Acard w kolejnej ciąży. Jestem pewna, że Dziewczyny chętnie Ci odpowiedzą, pomogą i doradzą.

wijak lubi tę wiadomość

• wijak Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ayka :)

ayka lubi tę wiadomość

wijak
  • ppaauullaa Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wijak, ja że względu na dwa poronienia od pierwszego dnia po owulacji brałam acard, kończyłam go albo w dniu miesiączki, albo po pozytywnym teście. Po pozytywnym teście przeszłam na clexane. Moja gin kazała mi odstawić acard od razu po rozpoznaniu ciąży. Pytanie brzmi, co było powodem Twojego poronienia i jakie teraz możesz mieć problemy zdrowotne. Jeśli masz wątpliwości co do zaleceń tego lekarza, skonsultuj to z innym. Trzymam za Ciebie kciuki :)

ayka lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ