X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Leki
Odpowiedz

Leki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • wijak Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamy. Rok temu poronilam :( a dzis znow jestem w ciazy w 7 tygodniu. Jestem taka szczesliwa chociaz tak bardzo sie boje kazdego dnia. Gin wypisal mi jod i kazal lykac 1 dziennie acard...ale to przeciez polopiryna...nie powinno sie lykac w ciazy. Wytlumaczyl mi ze to po to zeby sie skrzep w pepowinie nie utworzyl zapobiegawczo. Dodam ze mam 36 lat. Czy ktorejs z Was tez gin zalecil acard??? lykac czy skonsultowac z innym lekarzem??????????

wijak
  • wijak Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bede wdzieczna za kazda rade :)

wijak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wijak, zajrzyj proszę do wątku "Kolejna ciąża po poronieniu", tam masę dziewczyn właśnie po poronieniu przyjmowało Acard w kolejnej ciąży. Jestem pewna, że Dziewczyny chętnie Ci odpowiedzą, pomogą i doradzą.

wijak lubi tę wiadomość

• wijak Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ayka :)

ayka lubi tę wiadomość

wijak
  • ppaauullaa Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wijak, ja że względu na dwa poronienia od pierwszego dnia po owulacji brałam acard, kończyłam go albo w dniu miesiączki, albo po pozytywnym teście. Po pozytywnym teście przeszłam na clexane. Moja gin kazała mi odstawić acard od razu po rozpoznaniu ciąży. Pytanie brzmi, co było powodem Twojego poronienia i jakie teraz możesz mieć problemy zdrowotne. Jeśli masz wątpliwości co do zaleceń tego lekarza, skonsultuj to z innym. Trzymam za Ciebie kciuki :)

ayka lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ