X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Leki
Odpowiedz

Leki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • wijak Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamy. Rok temu poronilam :( a dzis znow jestem w ciazy w 7 tygodniu. Jestem taka szczesliwa chociaz tak bardzo sie boje kazdego dnia. Gin wypisal mi jod i kazal lykac 1 dziennie acard...ale to przeciez polopiryna...nie powinno sie lykac w ciazy. Wytlumaczyl mi ze to po to zeby sie skrzep w pepowinie nie utworzyl zapobiegawczo. Dodam ze mam 36 lat. Czy ktorejs z Was tez gin zalecil acard??? lykac czy skonsultowac z innym lekarzem??????????

wijak
  • wijak Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bede wdzieczna za kazda rade :)

wijak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wijak, zajrzyj proszę do wątku "Kolejna ciąża po poronieniu", tam masę dziewczyn właśnie po poronieniu przyjmowało Acard w kolejnej ciąży. Jestem pewna, że Dziewczyny chętnie Ci odpowiedzą, pomogą i doradzą.

wijak lubi tę wiadomość

• wijak Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ayka :)

ayka lubi tę wiadomość

wijak
  • ppaauullaa Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wijak, ja że względu na dwa poronienia od pierwszego dnia po owulacji brałam acard, kończyłam go albo w dniu miesiączki, albo po pozytywnym teście. Po pozytywnym teście przeszłam na clexane. Moja gin kazała mi odstawić acard od razu po rozpoznaniu ciąży. Pytanie brzmi, co było powodem Twojego poronienia i jakie teraz możesz mieć problemy zdrowotne. Jeśli masz wątpliwości co do zaleceń tego lekarza, skonsultuj to z innym. Trzymam za Ciebie kciuki :)

ayka lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ