lot samolotem
-
Hej. Był tu juz taki wątek. Poszukaj -tam jest dużo informacji, może Ci się przydadzą Co do lotu ponoć nie można latać w 3 trymescie. A najlepiej będzie jak zapytasz swojego lekarza prowadzącego. Jeśli nie będzie miał żadnych zastrzeżeń to leć śmiało
-
Hej ja w 6 tyg leciałam do Meksyku w jedną stronę 13 godz mój prowadzący powiedział, że w moim przypadku nie ma żadnych przeciwwskazań ale zalecił często wstawać i pić wodę. Wróciliśmy cali i zdrowi do dom. Teraz jestem w 11tyg pozdrawiam
martynka870, Inska, Kicirożek lubią tę wiadomość
-
Ja lecialam do hiszpanii 12 pazdziernika i z moich obliczen wychodzi ze to byl dzien zaplodnienia bo jestem teraz dokladnie w 10 tyg+0 dni a wracalam tydzien pozniej i nic sie nie stalo to byly chyba szczesliwe wakacje
martynka870, Gumisiowo lubią tę wiadomość
-
Asia_30 wrote:Ja lecialam do hiszpanii 12 pazdziernika i z moich obliczen wychodzi ze to byl dzien zaplodnienia bo jestem teraz dokladnie w 10 tyg+0 dni a wracalam tydzien pozniej i nic sie nie stalo to byly chyba szczesliwe wakacje
To tak jak i moje śmieje się, że maleństwo ma już pierwsze wakacje za sobąAsia_30 lubi tę wiadomość
-
Niektóre linie lotnicze mają w regulaminie, że nie przewożą kobiet w ostatnich tygodniach ciąży, ale nie wiem czy 31 tc już się do nich kwalifikuje. Jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań (a przy prawidłowej ciąży pewnie nie widzi), to upewnij się czy przewoźnik, którego wybrałaś, nie będzie Ci robił problemów.
-
Dziewczyny, nie chcę nikogo straszyć swoją historią, ale może ku przestrodze i własnej intuicji...może to była tylko moja indywidualna sprawa, ale myślę, że się podzielę z Wami.
W 1szej ciąży leciałam w 7 tygodniu. Dostałam plamień. Wróciłam do PL, brałam duphaston, widziałam bijące serce, a 5 dni później akcja się zatrzymała. Zabieg.
W 2giej ciąży leciałam dzień po zrobionym teście (mieliśmy wykupione wakacje, a tu niespodzianka). Wróciliśmy z wakacji, plamienia, leki. w 9 tygodniu miałam 3 szklanki krwi w macicy. Zabieg.
W obydwu ciążach przed wylotem konsultowałam się z 3 lekarzami, czy nie ma przeciwskazań. Nie było. Już wiem, że więcej nie polecę.
Chciałam tylko dodać, że zrobiłam wszelkie badania i moje zdrowie jest w świetnym stanie. Z wyników histpat też nic nie wyszło.
Moja siostra z kolei leciała w 28tyg i następnego dnia dostała ogromnego krwotoku. Szpital, kroplówka. Na szczęście mały rozwija się świetnie, termin porodu minął w ndz, więc lada moment zostanę ciocią
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Naprawdę mi przykro z powodu Twojej historii i mam nadzieję że teraz wszystko będzie git !!! Czekam na Twoje wieści co do tej dzidzi ale
nie można powiedzieć że gdybyś nie poleciała tak by się nie stało ... popatrz ile osób lata w pierwszych dniach, tygodniach, miesiącach i wszystko jest w porządku a dzieci zdrowe.
dora13, Asia_30 lubią tę wiadomość
Bobitta
-