Luteina i duphaston
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamenka to ile ty tych tabletek bierzesz lacznie? Lytke 2x po 2 tabletki czy 2x 1 tabletka? Zalezy jak ci lekarz zlecil. Moja kolezanka brala 6 tabletek dupka dziennie bo miala ciaze zagrozona ale chyba najczesciej przepisuja albo 1 albo 2 bo bez sensu brac i 1 i 2 chociaz zaszkodzic nie zaszkodzi bo w sumie to to samo prawie
-
dupek 2razy dziennie po 1
i lutke 2xdziennie po 2 pod jezyk
Juz dopytalam lekarza na wizycie mowił że to dobra dawka
Pomimo to bardzo Dziekuje Ci za odpowiedź bo wiekszość zlała me pytanie
Wielkie Dzieki !
pozdrawiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 08:24
-
Kamenkaa ja biorę luteine 2 od razu pod język i 2 x1 dziennie duphaston rano i wieczorem. Luteine biorę dłużej a duphaston zaczynam od dzisiaj brać, lekarka mówiła ze to na plamienia żeby ustały. A miałaś plamienie?
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Hej, ja biorę 3 x 1 tabletka dupka, 2 x 100 mg luteina. Do tego clexane 0,4 mg w zastrzykach, też myślałam, że to dużo, ale lekarz się słucham.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 16:18
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
blondyna5555 wrote:Ważne ze juz wszystko jest ok
Mam nadzieje ze ja nie trafię do szpitala
Ze na kontroli u lekarki, co idę w piątek 4 grudnia będzie juz wszystko dobrze
Uspokoje się trochę jak minie juz 3 miesiąc
To koniecznie pisz co i jak jutro po wizycie -
Witam czy wie moze ktoras z was jak bezpiecznie odstawic luteine? Bo mam to zrobic do 12 tygodnia więc zostal tydzien a wizyte mam za wlasnie za tydzien a dodam ze biore ogromne dawki bo 3x2 dopochwowo i 3x1 lutagen doustnie dodam ze mialam plamienia ale juz jest ok tylko nie wiem jak ja dobrze odstawic zeby nie wszystkie naraz bo znowu moga byc jakies komplikacje z gory dziekuje za odpowiedziewelina89
-
Hmm lekarz powinien Cie poinstruować jak odstawić. Niektórzy to tylko palną żeby odstawić, ale już określić pacjentce to ciężko.
Ja brałam co prawda Duphaston tylko 2x1 przez miesiąc, a lekarz kazał mi odstawić tak : tydzień brać 1 tabletkę, potem 3-4 dni pół tabletki i potem już nic.
Ja na Twoim miejscu pewnie bym co pare dni, tj. 2-3 dni ujmowała po jednej tabletce.
Ale może zadzwoń do lekarza i podpytaj się ?12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Przedstawiam moje bobo
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5735c6010a3.jpg
Pęcherzyk piękny już ma 7,4mm, lekarka powiedziała że szybko rośnie
Ogólnie wszystko pięknie tylko wysłała mnie na posiew moczu mówiła że musi sprawdzić czy nie ma infekcji w moczu, bo coś na ogólnych wynikach wyszło że jakieś bakterie są.
Za dwa tygodnie znowu wizyta 17 grudnia na 18 i już serduszko powinno byćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 15:13
SyHa85, nowatorka lubią tę wiadomość
-
ewelina89 wrote:Witam czy wie moze ktoras z was jak bezpiecznie odstawic luteine? Bo mam to zrobic do 12 tygodnia więc zostal tydzien a wizyte mam za wlasnie za tydzien a dodam ze biore ogromne dawki bo 3x2 dopochwowo i 3x1 lutagen doustnie dodam ze mialam plamienia ale juz jest ok tylko nie wiem jak ja dobrze odstawic zeby nie wszystkie naraz bo znowu moga byc jakies komplikacje z gory dziekuje za odpowiedzi
mi lekarz kazal odstawic z dnia na dzien i brać dalej dupka wiec tez tak zorbiłam
Najlepiej z lekarzem pogadaj...... -
blondyna5555 wrote:Przedstawiam moje bobo
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5735c6010a3.jpg
Pęcherzyk piękny już ma 7,4mm, lekarka powiedziała że szybko rośnie
Ogólnie wszystko pięknie tylko wysłała mnie na posiew moczu mówiła że musi sprawdzić czy nie ma infekcji w moczu, bo coś na ogólnych wynikach wyszło że jakieś bakterie są.
Za dwa tygodnie znowu wizyta 17 grudnia na 18 i już serduszko powinno byćblondyna5555 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie kazal odstawic do 12 tygodnia ale jak to bezpiecznie zrobic to juz nie powiedzial,wiem ze odrazu nie moge wszystkich tabletek odstawic bo jest ich za duzo i bylby za duzy spadek progesteronu,tylko stopniowo schodzic po jednej ale co ile dni? A boje sie tak na wlasna reke zeby nie dostac zadnych plamien, poczekam na wizytę i dopiero odstawie tak bedzie najbezpieczniejewelina89