maluszek młodszy niż wskazuje miesiączka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny proszę o radę, czy któraś też tak miała:
jestem w 7 tygodniu ciązy i zarodek zaledwie 2,4mm serduszko bije 90/min czyli bardzo słabiutko, lekarze mówią że zarodek za mały jak na ten wiek ciąży nie dają specjalnie szans.. dodam że mam późną owulację i według ovufriend owulacja miała miejsce 19 lipca więc póżno.. co o tym myślicie? -
przyznam szczerze, że nie wiem ile powinien mieć w tym czasie zarodek i jak powinno bić serduszko. A masz jakieś konkretne objawy ciążowe, robiłaś progesteron i beta hcg?? Może potrzebna Ci luteina dla podtrzymania i lepszego rozwoju ciąży.
Wiem jednak, że moja koleżanka miała wczoraj usg , jest w 8 tygodniu i zarodek ma ponad 2cmWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 14:29
Maracuja -
fo09czka wrote:Hej dziewczyny proszę o radę, czy któraś też tak miała:
jestem w 7 tygodniu ciązy i zarodek zaledwie 2,4mm serduszko bije 90/min czyli bardzo słabiutko, lekarze mówią że zarodek za mały jak na ten wiek ciąży nie dają specjalnie szans.. dodam że mam późną owulację i według ovufriend owulacja miała miejsce 19 lipca więc póżno.. co o tym myślicie? -
Progesteron na początku ciąży ponad 30 beta ponad 300, lekarz uznał że nie ma sensu powtarzać badań bo są ok. teraz dostałam duphaston 3 razy dziennie na plamienia:/ podobno ma pomóc. Według Bellybestfriend płód ma 4 tygodnie i 2 dniu (pózna owulacja 19 lipca cylko 32 dni) to wówczas wszystko sie zgadzało ale czy to możliwe że różnica to prawie 3 tygodnie? ehh juz sama nie wiem co o tym mysleć
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.kamila0530 lubi tę wiadomość
-
Co do braku sensu powtarzania progesteronu to nie zgodzę się z Twoim lekarzem. U mnie też na początku był 30 a potem spadł poniżej 10 i to właściwie po kilku dniach. Bardzo dobrze, że bierzesz duphaston.
Nie wiem czy dobrze rozumiem ale wg belly jesteś w 4 tyg a wg lekarza w 7?? Jesli tak to bardziej opierałabym się na tym co mówi lekarz po badaniu usg. Jeśli lekarz nie potwierdził, że jesteś w 7 i byłabyś w 4 to moim zdaniem powinnaś się uspokoić, bo u mnie w 5 tc było widać tylko pęcherzyk ponad 90mmMaracuja -
Bardzo dziękuję Maracuja:) w piatek mam kolejne USG ale pójdę prywatnie do bardzo dobrej lekarki w czwartek trzymaj kciuki dam znać co i jak:)
P.S. według mieiączki 6tc 5 dzień (ostatni miesiaczka 2 lipca 2014, owulacja 19 lipca)
według belly wiek płodu 4tc 2 dzień (liczenie od dnia owulacji) wiek ciąży 6tc 2dzień (czyli o dwa tygodnie za dużo:) - późna owulka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 15:04
Maracuja lubi tę wiadomość
-
oj i to chyba wszystkie.. ból piersi, mdłości, częstomocz, ciągłe zmęczenie, ból głowy niestety ból brzucha i ból w krzyżu..
właśnie zrobiłam test sikany mocne dwie krechy.. chyba oszaleje do czwartku/piątku.. Chyba nie dam rady z tym stresem.. jestem taka samotna z tym wszystkim, mój mąż twierdzi że wszystko jest ok i nie potrzebnie się denerwuje ale on chyba nie rozumie przez co przechodzę i w najlepsze idzie na trening:( jestem wrakiem i tak ze szczęśliwej przyszłej mamy jestem strzepkiem nerwów.. już nie mam siły udawać ehhh -
fo09czka to dobry znak jeśli masz te wszystkie objawy. Powinny wskazywać jednak na rozwój ciąży. Współczuje Ci, że mąż Cie nie wspiera, ale niestety w dużej mierze mężczyźni nie rozumieją przez co przechodzimy. Ja też chciałabym, żeby mój Mąż poświęcał mi więcej uwagi i troski, chociaż sam twierdzi, że wszystko jest ok i że przesadzam. Może porozmawiaj z Mamą albo z jakąs przyjaciólką, która wesprze Cię w tych trudnych dniach i pomoże przetrwać czas oczekiwań. Ja sama byłam w 5tc na usg i widziałam tylko pęcherzyk. Idę dopiero pod koniec tego tygodnia i dowiem się na czym stoję, bo tak naprawdę też nie mam żadnej pewności, że zarodek jest i rozwija się prawidłowo. Niestety tego czasu nie da się w żaden sposób przyspieszyć. Ja musiałam odczekać 3 tygodnie, więc myślę, że Ty też dasz jakoś radę. Robienie za często usg jest niezdrowe dla samego zarodka, więc trzeba uzbroić się w cierpliwość, chociaż z doświadczenia wiem jakie to trudne.Maracuja
-
Masz rację Maracuja trzymam za Was kciuki i tez się z Tobą zgadzam, że nie ma co za często robić badania usg mimo wszystko jest to inwazyjne badanie wiec pójde w piatek na USG 22.08 dzidzia powinna podrosnąć trzymam kciuki i jem owocki. Już jestem na gorącej linii z siostrą choć i ona mówi że nie mam powodów żeby się smucić tylko my oczekujące na dzidziusia rozumiemy się doskonale. Uspokoiłaś mnie, bardzo Ci za to dziękuje. Koniec biorę się w garść pozdrawiam i napisz koniecznie jak po usg:)
-
nick nieaktualny
-
fo09czka wrote:Hej dziewczyny proszę o radę, czy któraś też tak miała:
jestem w 7 tygodniu ciązy i zarodek zaledwie 2,4mm serduszko bije 90/min czyli bardzo słabiutko, lekarze mówią że zarodek za mały jak na ten wiek ciąży nie dają specjalnie szans.. dodam że mam późną owulację i według ovufriend owulacja miała miejsce 19 lipca więc póżno.. co o tym myślicie?
Ale początek czy koniec 7? Jeśli poczatek to ja bym się jeszcze nie martwiła . Mały nadrobi:)Nasze Maleństwo cs -
Witam
W czwartek byłam u lekarza, który potwierdził ciążę
Jednak wg. bellybestfriend jak i wg. daty om powinien to być koniec 7 tc. natomiast lekarz stwierdził, że jest to 5 tydz i 4 d.
No i tu już pojawiają się moje obawy...
Jak myślicie, moje obawy są słuszne czy powinnam wyluzować?
Kolejna wizyta 22.12