Mały pęcherzyk ciążowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Jakiś czas temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Nie była ona planowana, jednak od zawsze marzyłam o tym aby zostać mamą, więc ta wiadomość bardzo mnie ucieszyła.
Na pierwszą wizytę poszłam gdy byłam w około 5 tygodniu +1,dokładnie nie pamietam. Ginekolog powiedziała, że jest jeszcze za wcześnie, pęcherzyk ciążowy jest widoczny i zaprasza mnie za dwa tygodnie. Przepisała również duphaston, gdyż poinformowała mnie o delikatnym odklejaniu się kosmowki. Na wizycie tydzień temu ( był to 7 tydz+4), dostałam informację, ze zarodek jest mniejszy i wg USG jest to 6+4 plus ma on bardzo ciasno w pęcherzyku ciążowym.
Dodatkowo okazało się ze mam dwa krwiaki, jeden coś Ok 1,5 cm drugi trochę mniejszy. Zwiększyła mi dawkę Duphastonu.
Załączę swoje zdjęcie USG.
Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Nie ukrywam ze strasznie się martwię. Serduszko biło normalnie 148 uderzeń na minutę. Aktualnie jestem w 9 tygodniu+ 3, ale naczytałam się tyle wypowiedzi o pęcherzykach, ktore uniemozliwily rozwoj zarodkowi, ze już wariuje -
Można 🙂
https://naforum.zapodaj.net/ z pomocą tego narzędzi.
Niestety, Kochana, co do sytuacji nie pomogę. Na pewno musisz się oszczędzać i brać leki. Nic więcej zrobić nie możesz.
Mam nadzieję, że się ułoży! 🍀👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
eyniluap wrote:https://zapodaj.net/plik-X1ce2RQPqI
Wiele nie poradzę, bo akurat z tym nie miałam problemów.
Jednak u większości dziewczyn na forum paskudztwa znikały. Ważne, żeby naprawdę dużo odpoczywać, nie forsować się. Resztę musi natura zdziałać.
Kciuki ❤️❤️👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Ja miałam kilka krwiakow ok 6+0. Półtorej tygodnia później ich już nie było. miałam lekkie plemienia - jeden dzień takie mocniejsze, ciemnocErwone, później przez tydzień kawa z mlekiem w małej iloscim. PowodzeniaKir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Oceniła USG na 6+4 to było tydzień temu.
Mnie lekarz zlecił badania po wizycie 7+5, wcześniej tylko informowal, że takie będą.
Konsultujesz ten pęcherzyk z kimś jeszcze? Może on ma taki kształt przez jakieś problemy z macica? One się często ujawniają dopiero w ciąży i po ciąży znikają, więc może warto to dobrze zinwestygowac?Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
Ja zawsze jestem zdania, że jak się pojawiają takie jakieś wątpliwości, to zawsze warto skonsultować to z kimś drugim Jak to mówią: co dwie głowy to nie jedna 🙈
A co do krwiaków to niestety nie mam doświadczenia w tym temacie, ale wiele jest wątków na forum, w którym dziewczynom te dziady najczęściej się wchłaniały albo same pękały i z ciążą wszystko dobrze -
Kochana często
o wady macicy wychodzą dopiero w ciąży jak macica się powiększa. Bez tego niejedna kobieta by nie wiedziala. Moim zdaniem powinnaś iść do kogoś dobrego, najlepiej kogoś kto ma certyfikat fmf z USG, to się będzie znał na rzeczyKir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
Ja niestety nie mam dobrych doświadczeń jeżeli chodzi o mały pęcherzyk ciążowy w stosunku do zarodka. Mój obraz USG wyglądał bardzo podobnie, większa część to był zarodek, niestety serduszko przestało bić w 7 tygodniu.
Literatura raczej nie wróży dużego powodzenia takim ciążom.
Trzymam kciuki za Was, ale nastaw się na najgorsze. -
Bardzo mi przykro HemoMyszka Ja cały czas trzymam kciuki za maleństwo. Nie mogę się doczekać wizyty 21. Jeżeli wszystko będzie ok, to będzie to najpiekniejszy prezent świąteczny.
Zobaczę jak nastawienie mojej ginekolog, ale faktycznie poszukam kogoś jeszcze. -
eyniluap wrote:Bardzo mi przykro HemoMyszka Ja cały czas trzymam kciuki za maleństwo. Nie mogę się doczekać wizyty 21. Jeżeli wszystko będzie ok, to będzie to najpiekniejszy prezent świąteczny.
Zobaczę jak nastawienie mojej ginekolog, ale faktycznie poszukam kogoś jeszcze. -
eyniluap wrote:Nie wytrzymałam i poszłam na wizytę wczoraj.. już do innego lekarza. Niestety serduszko już nie biło. W dodatku lekarz na usg widział dwa a nie jeden zarodek. Nie umiem sobie poradzić z tą sytuacją
Trzymam kciuki za Ciebie Kits♥️ -
eyniluap wrote:Daj znać jak po USG. Ja niestety dziś silne bóle w nocy… bardzo mocne krwawienie.. a teraz siedze na korytarzu w szpitalu i czekam za wolnym łóżkiem od 3,5 godzin… Niech ten koszmar się już skończy