X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Młodsza ciąża z USG
Odpowiedz

Młodsza ciąża z USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fionaaa Nowa

Wysłany: 28 czerwca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Wczoraj (6+3) miałam robione pierwsze USG potwierdzające ciążę.
    Pęcherzyk ciążowy: uwidoczniony (18,5mm)
    Pęcherzyk żółtkowy: uwidoczniony (3,1mm)
    Zarodek: uwidoczniony
    Czynność serca: wątpliwa - coś pulsowało, ale nie dało się jednoznacznie stwierdzić.
    Pęcherzyk ciążowy jest duży i odpowiada wiekowi ciąży, jednak żółtkowy i zarodek są małe jak na ten okres. Lekarz mówi, że to może być po prostu młodsza o kilka dni ciąża, ale martwi mnie tak duża dysproporcja pomiędzy pęcherzykiem ciążowym, a żółtkowym i zarodkiem.
    Beta HCG sprawdzana dwukrotnie, przyrost był poprawny (117%).
    Cykle mam regularne (28 dni), lecz prawdopodobnie owulacja była nieco później w tym cyklu i tak samo implantacja. W 27 dc test ciążowy był negatywny. Kolejny w 33 dc pozytywy, potwierdzony również hcg = około 500.
    Kolejne USG dopiero za 5 dni…
    Czy ktoś miał podobnie i skończyło się dobrze?

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionaaa wrote:
    Cześć,
    Wczoraj (6+3) miałam robione pierwsze USG potwierdzające ciążę.
    Pęcherzyk ciążowy: uwidoczniony (18,5mm)
    Pęcherzyk żółtkowy: uwidoczniony (3,1mm)
    Zarodek: uwidoczniony
    Czynność serca: wątpliwa - coś pulsowało, ale nie dało się jednoznacznie stwierdzić.
    Pęcherzyk ciążowy jest duży i odpowiada wiekowi ciąży, jednak żółtkowy i zarodek są małe jak na ten okres. Lekarz mówi, że to może być po prostu młodsza o kilka dni ciąża, ale martwi mnie tak duża dysproporcja pomiędzy pęcherzykiem ciążowym, a żółtkowym i zarodkiem.
    Beta HCG sprawdzana dwukrotnie, przyrost był poprawny (117%).
    Cykle mam regularne (28 dni), lecz prawdopodobnie owulacja była nieco później w tym cyklu i tak samo implantacja. W 27 dc test ciążowy był negatywny. Kolejny w 33 dc pozytywy, potwierdzony również hcg = około 500.
    Kolejne USG dopiero za 5 dni…
    Czy ktoś miał podobnie i skończyło się dobrze?
    Jak się skończyło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 17:13

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ