X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Młodsza ciąża z USG
Odpowiedz

Młodsza ciąża z USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fionaaa Nowa

Wysłany: 28 czerwca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Wczoraj (6+3) miałam robione pierwsze USG potwierdzające ciążę.
    Pęcherzyk ciążowy: uwidoczniony (18,5mm)
    Pęcherzyk żółtkowy: uwidoczniony (3,1mm)
    Zarodek: uwidoczniony
    Czynność serca: wątpliwa - coś pulsowało, ale nie dało się jednoznacznie stwierdzić.
    Pęcherzyk ciążowy jest duży i odpowiada wiekowi ciąży, jednak żółtkowy i zarodek są małe jak na ten okres. Lekarz mówi, że to może być po prostu młodsza o kilka dni ciąża, ale martwi mnie tak duża dysproporcja pomiędzy pęcherzykiem ciążowym, a żółtkowym i zarodkiem.
    Beta HCG sprawdzana dwukrotnie, przyrost był poprawny (117%).
    Cykle mam regularne (28 dni), lecz prawdopodobnie owulacja była nieco później w tym cyklu i tak samo implantacja. W 27 dc test ciążowy był negatywny. Kolejny w 33 dc pozytywy, potwierdzony również hcg = około 500.
    Kolejne USG dopiero za 5 dni…
    Czy ktoś miał podobnie i skończyło się dobrze?

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionaaa wrote:
    Cześć,
    Wczoraj (6+3) miałam robione pierwsze USG potwierdzające ciążę.
    Pęcherzyk ciążowy: uwidoczniony (18,5mm)
    Pęcherzyk żółtkowy: uwidoczniony (3,1mm)
    Zarodek: uwidoczniony
    Czynność serca: wątpliwa - coś pulsowało, ale nie dało się jednoznacznie stwierdzić.
    Pęcherzyk ciążowy jest duży i odpowiada wiekowi ciąży, jednak żółtkowy i zarodek są małe jak na ten okres. Lekarz mówi, że to może być po prostu młodsza o kilka dni ciąża, ale martwi mnie tak duża dysproporcja pomiędzy pęcherzykiem ciążowym, a żółtkowym i zarodkiem.
    Beta HCG sprawdzana dwukrotnie, przyrost był poprawny (117%).
    Cykle mam regularne (28 dni), lecz prawdopodobnie owulacja była nieco później w tym cyklu i tak samo implantacja. W 27 dc test ciążowy był negatywny. Kolejny w 33 dc pozytywy, potwierdzony również hcg = około 500.
    Kolejne USG dopiero za 5 dni…
    Czy ktoś miał podobnie i skończyło się dobrze?
    Jak się skończyło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 17:13

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ